Τα Αλμυρά Τριαντάφυλλα Σάντουιτς είναι μια συνταγή που συνδυάζει την ευκολία με το εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Η ιδέα να φτιάξουμε ένα σάντουιτς σε σχήμα λουλουδιού είναι τόσο πρωτότυπη και χαριτωμένη, που κάνει αυτό το έδεσμα να ξεχωρίζει σε κάθε περίσταση. Εγώ τα λατρεύω γιατί είναι χορταστικά, νόστιμα και κάνουν πάντα εντύπωση!

Συστατικά

Για τη ζύμη:
100 ml γάλα
200 ml κρέμα γάλακτος
100 ml λάδι
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
περίπου 1/2 κιλό αλεύρι
20 γρ μαγιά

Για την γέμιση:
150 γρ ζαμπόν
150 g μπεικον ή και τυρι σε φέτες (ότι σας αρέσει)
100 γρ τυρί κιτρινο τριμμένο
50 γρ μαργαρίνη

Παρασκευή

Ανακατεύουμε το γάλα και το νερό, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη μαγιά. Μετά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αυγό και το λάδι.
Προσθέστε αλάτι στο αλεύρι ρίχτε στο παραπάνω μειγμα, ανακατέψτε και ζυμώστε μια λεία ζύμη να μην κολλάει στα δάχτυλά σας. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 15 μπάλες.
Αν θέλετε μικρότερα τριαντάφυλλα τότε μπορείτε να φτιάξετε περισσότερες μπάλες.
Αν θέλετε μικρότερα τριαντάφυλλα τότε μπορείτε να φτιάξετε περισσότερες μπάλες.

Ανοίγουμε κάθε μπάλα με έναν πλάστη σε στρογγυλο σχημα σε μεγεθος πιατου μικρού και κόβουμε στα τέσσερα αλλά όχι μεχρι το κέντρο. Βάλτε ένα κομμάτι τυρί στη μέση του, και σε κάθε ένα από
τα τέταρτα μιση φέτα, ζαμπόν … ή συνδυάστε ζαμπόν και μπεικον, ή ό,τι βρείτε στην κουζίνα.
Τώρα τυλίξτε το ένα τέταρτο γύρω από τη γέμιση και μετά κλείστε το με το άλλο αντίθετο τέταρτο της ζύμης. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα άλλα πέταλα
Κι έκανες ένα αλμυρό τριαντάφυλλο


Λαδώνουμε το ταψί και τακτοποιούμε τα τριαντάφυλλα στο ταψί. Βάλτε φύλλα βουτυρο σε κάθε τριαντάφυλλο.
Σκεπάζουμε το ταψί με πετσετα και αφήνουμε για δέκα λεπτά σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν.
Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 220 βαθμούς. Σκεπάζετε τα ψημένα λουλούδια με μια χαρτοπετσέτα, αφήνετε να κρυώσουν και σερβίρετε με γιαούρτι, μαγιονέζα, κέτσαπ… ό,τι θέλετε.

Tips για τα Τέλεια Αλμυρά Τριαντάφυλλα Σάντουιτς

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα Αλμυρά Τριαντάφυλλα Σάντουιτς σας ακαταμάχητα! Βεβαιωθείτε ότι το γάλα είναι χλιαρό, όχι καυτό, για να ενεργοποιηθεί σωστά η μαγιά. Το αλεύρι μπορεί να διαφέρει σε απορροφητικότητα, οπότε προσθέστε το σταδιακά μέχρι να έχετε μια ζύμη που δεν κολλάει. Για τη γέμιση, μπορείτε να παίξετε με διάφορους συνδυασμούς: λουκάνικο, ελιές, φέτα, πιπεριές, ή ό,τι άλλο σας αρέσει. Η μαργαρίνη στη γέμιση προσθέτει έξτρα νοστιμιά και υγρασία. Μην παραλείψετε το δεύτερο φούσκωμα στο ταψί, καθώς βοηθάει τα τριαντάφυλλα να γίνουν πιο αφράτα και να κρατήσουν το σχήμα τους.

Καλή Απόλαυση