Ομελέτα με κολοκύθια στον φούρνο

Όταν θέλουμε να πούμε κάτι δεν αξίζει, χρησιμοποιούμε συχνά την έκφραση “κολοκύθια”. Αν δοκιμάσετε Ομελέτα με κολοκύθια στον φούρνο δεν θα την ξανα πείτε.

Υλικά

3 κολοκυθάκια
3 αυγά
2 ντομάτες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ αποξηραμένο σκόρδο
μαύρο πιπέρι
120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
1 κ.σ αποξηραμένο μαϊντανό
100 γρ. τυρί της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη.Κόβουμε τη μια ντομάτα σε κυβάκια και την ρίχνουμε στο κολοκύθι.Προσθέτουμε τ αυγά και ανακατεύουμε μ ένα κουτάλι.
Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι κατά βούληση,το σκόρδο και τον αποξηραμένο μαιντανό.Ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς.
Λαδώνουμε ένα τετράγωνο μικρό πυρέξ και μεταφέρουμε μέσα το μείγμα.Το στρώνουμε μ ένα κουτάλι να πάει παντού.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.
Βγάζουμε απ τον φούρνο και τοποθετούμε στην επιφάνεια την δεύτερη ντομάτα σε ροδέλες.
Πασπαλίζουμε με το τυρί και ξαναβάζουμε στον φούρνο για άλλα 10 λεπτά.Βγάζουμε απ τον φούρνο και σερβίρουμε!!!

Καλή επιτυχία!!!

Δείτε εδώ το βιντεο της συνταγής 

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κολοκυθόπιτα αλμυρή χωρίς φύλλο

Η Συνταγή είναι του chef alexios Nikoloutsopoulos

Υλικά:

1,5 κιλό κολοκύθια
Αρκετούς κολοκυθοκορφάδες. ψιλοκομμένους Προαιρετικό υλικό.
5 αυγά μεσαία (κτυπημένα σε ομελέτα)
150 gr ελαιόλαδο
250 gr μυτζήθρα Κρήτης
300 gr φέτα ήπειρος
250 gr γραβιέρα Νάξου
40 gr δυόσμο ψιλοκομμένο
40 gr άνηθο ψιλοκομμένο
Ένα ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ξερό κρεμμύδι
Αλάτι για τα κολοκύθια (για το στύψιμο)
1κ/γ αλάτι για το μείγμα
Πιπέρι φρέσκο τριμμένο
1 φακελάκι baking powder (3,5 κ.γ.)
20 γρ. βούτυρο για το ταψί
30 γρ. σουσάμι για το ταψί
Λίγη τριμμένη φρυγανιά η καλαμποκάλευρο
60 gr φρυγανιά για το μείγμα
60 gr καλαμποκάλευρο για το ταψί

ταψί στρογγυλό νούμερο 30

Εκτέλεση συνταγής:

Πλένουμε καλά και τρίβουμε τα κολοκύθια με έναν τρίφτη σε ένα ταψί.
Ρίχνουμε τα τριμμένα κολοκύθια σε ένα σουρωτήρι και πασπαλίζουμε με αρκετό αλάτι τα ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να τραβήξουν για 15 λεπτά.
Πιέζουμε με δύναμη μέσα στο σουρωτήρι τα κολοκύθια με τα χέρια μας καλά να βγάλουν τα ζουμιά τους αυτό το κάνουμε μερικές φορές!

Όταν τα κολοκύθια αρχίζουν και βγάζουν ελάχιστο νερό τότε τα μεταφέρουμε σε μια γαβάθα όπου εκεί θα ανακατέψουμε μαζί όλα τα υλικά.
Αρχίζουμε και ρίχνουμε μέσα στα κολοκύθια τα κρεμμύδια χλωρό και ξερό συνεχίζουμε με τον άνηθο και το δυόσμο ψιλοκομμένα και τους κολοκυθοκορφάδες ψιλοκομμένους προσθέτουμε το ελαιόλαδο το αλάτι και το πιπέρι μαζί και τα αυγά κτυπημένα και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Συνεχίζουμε προθέτοντας όλα τα τυριά το baking powder και την τριμμένη φρυγανιά ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνει ένας χυλός και να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Βουτυρώνουμε το ταψί μας ρίχνουμε την φρυγανιά και το σουσάμι στον πάτο του ταψιού και τοποθετούμε το υλικό το μείγμα από τα κολοκύθια μέσα στο ταψί και στρώνουμε ομοιόμορφα τέλος πασπαλίζουμε από πάνω με λίγο ελαιόλαδο και πολύ λίγη φρυγανιά η καλαμποκάλευρο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο

Πρώτη επιλογή είναι να ψήσουμε στον αέρα στους 170 βαθμούς στην μεσαία σκάρα του φούρνου για 40 με 50 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να σταθεροποιηθεί η πίτα! µεχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.
Δεύτερη επιλογή είναι να ψήσουμε στην αντίσταση του φούρνου στο πάνω κάτω στην μεσαία σκάρα του φούρνου στους 180 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να σταθεροποιηθεί η πίτα! µεχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΓαλλικού τύπου μπαγκέτα
Επόμενο άρθροΜαγική Μελιτζανόπιτα χωρίς φύλλο: Απλή, γρήγορη και γευστική!