Κρέμα Σοκολάτας σε υγρή και τραγανή βάση

Συστατικά

Βάση
7 μεγάλες κουταλιές αλεύρι
4 μεγάλες κουταλιές ζάχαρη
1 μικρή κουταλιά μαγειρική σόδα
2 μεγάλες κουταλιές σοκολάτα σε σκόνη
1 ζάχαρη βανίλια
τριμμένη φλούδα από δύο πορτοκάλια
1 ποτήρι γιαούρτι
100 ml λάδι
100 ml κρύο γάλα

Για τον εμποτισμό:
χυμό από δύο πορτοκάλια

Γέμιση:
500 ml γάλα
300 ml νερό
3 κρέμες σοκολάτας Ανθος αραβοσίτου
100 γραμμάρια σοκολάτας
5 μεγάλες κουταλιές ζάχαρη

Παρασκευή

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Ανακατεύουμε όλα τα στεγνά υλικά για την βάση, προσθέτουμε τα υγρά υλικά και χτυπάμε καλά με ένα σύρμα.(Δεν μπαίνουν αυγά σε αυτό το κέικ). Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί (εγώ έψησα σε ταψί 30×25 εκ.) και ψήνουμε για 15-20 λεπτά ανάλογα με το φούρνο, ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα αν είναι έτοιμο. Περιχύνουμε με το χυμό πορτοκαλιού την ζεστή βάση και το αφήνουμε να κρυώσει ενώ ετοιμάζουμε τη γέμιση.

2. Βράζουμε το γάλα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε την κρέμα στο νερό. Όταν βράσει το γάλα, προσθέτουμε τη κρεμα και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει. Στη συνέχεια προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Απλώνουμε τη ζεστή κρέμα πάνω στην βάση και αφήνουμε να κρυώσει, κατά προτίμηση όλη τη νύχτα.
Κόβουμε σε κύβους και διακοσμούμε με σαντιγί (προαιρετικά).

Πηγή: coolinarika

Προηγούμενο άρθροΤα πασχαλινά κουλουράκια της Ιταλίδας γιαγιάς μου.
Επόμενο άρθροΦουσκωτά Ζαμπονοτυροπιτάκια