Κέικ βατόμουρου με μαρμελάδα γιαουρτιού

Υλικά

1 φλιτζάνι (250g) βούτυρο μαλακό
1 1/3 (300g) λευκή ζάχαρη
3 αυγά
3 φλιτζάνια (400g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού (7g) μαγειρική σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
2 φλιτζάνια (280g) βατόμουρα (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
1 φλιτζάνι (250 ml) απλό γιαούρτι
3/4 φλιτζάνι (180 ml) χυμό πορτοκάλι
1 κουταλιά της σούπας (5g) χοντρό ξυσμα πορτοκαλιού

Γλάσσο:
1/2 φλιτζάνι πορτοκαλί μαρμελάδα 
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, σόδα και ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το γιαούρτι, χυμό πορτοκαλιού και ξυσμα πορτοκαλιού.
και αφήνουμε στην άκρη

Σε ένα μιξερ βάσης ρίχνουμε το βούτυρο και χτυπάμε να κρεμώσει, και υστερα προσθέτουμε και την ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατεψει.
Στην συνέχεια προσθέτουμε ενώ χτυπάμε τα αυγά ένα την φορά και στην συνέχεια το αλεύρι και τέλος το μείγμα γιαούρτι-πορτοκάλι λίγο λίγο και ενω χτυπάμε συνέχεια μέχρι να πάρετε ένα αφράτο και παχύ μείγμα.
Προσθέστε τα βατόμουρα και ανακατέψτε με μια μαρίζ πολυ καλά

και βάλτε το μείγμα σε
μια βουτυρωμένη ελαφρώς φόρμα για κέικ

και βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα ώρα ή μεχρι να βγει μια οδοντογλυφίδα καθαρή από το κέντρο του κέικ

για το γλασσο

Σε ένα κατσαρολάκι που βάζουμε σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε την μαρμελάδα και ζεστάνουμε μέχρι να γίνει ρευστή , μετα προσθέτουμε το γιαούρτι ανακατεύουμε και προσθέτουμε μετα από λίγο και την αχνή ζάχαρη και αναμιγνύουμε μέχρι να διαλυθεί και πήξει λίγο.

Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο το αφήνουμε λίγο να κρυώσει για να το βγάλουμε απο την φόρμα και το όταν είναι ακόμη ζεστό από την μια πλευρά πρώτα

και με τα γυρνάμε και ανάποδα και γλασάρουμε πάλι με το μείγμα μαρμελάδας. Το αφήνουμε να κρυώσει για να το κόψουμε και το φυλάμε στο ψυγείο

Καλη Απόλαυση

ΠΗΓΗ: http://afternoonbakingwithgrandma.com/

 

 

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθάκια βραστά με σκορδαλιά από αλεύρι…από την Λέσβο
Επόμενο άρθροΠατάτες αλα κρεμ…γρήγορη και εύκολη συνταγή