Υλικά
  • 1 Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 2 κουτ. σούπας Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού βούτυρο (250 γρ.) ή μαργαρίνη
  • 2 ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη (440 γρ.)
  • 4-5 αυγά – 1¼ φλιτζ τσαγιού Γάλα (260 ml)
  • βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση

Χτυπάτε το βούτυρο, ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη και ένα-ένα τα αυγά. Συνεχίζετε το χτύπημα για 3 λεπτά. Προσθέτετε διαδοχικά τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ με το γάλα και το άρωμα ανακατεύοντας ελαφρά. Παίρνετε 7 κουταλιές της σούπας ζύμης, προσθέτετε 2 κουταλιές της σούπας Κακάο ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύετε καλά. Στη φόρμα του κέικ στρώνετε τη μισή ζύμη, συνεχίζετε με το μίγμα του κακάο και τελειώνετε με το υπόλοιπο της ζύμης. Με ένα πηρούνι ανακατεύετε ελαφρά για να ανακατευθούν οι στρώσεις και να δημιουργηθούν «νερά». Βάζετε το μίγμα του κέικ σε 2 φόρμες 23×13 ή σε 2 στρογγυλές Νο 22 βουτυρωμένες και αλευρωμένες. Ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο επί 1 ώρα. Αφήνετε τα κέικ να κρυώσουν στις φόρμες για 10 λεπτά και ξεφορμάρετε.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠατατόπιτα χωρίς φύλλο…Φανταστική
Επόμενο άρθροΚοτόπουλου μαριναρισμένο σε σάλτσα σκόρδου