Δείτε Επίσης: Παγωτό Κεράσι…τέλειο | Κρέμα Παγωτό OREO στο σπίτι l μόνο 4 υλικά l χωρίς αυγά l χωρίς μηχανή παγωτού
Το Κέικ Παγωτό είναι ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά γιατί είναι τόσο δροσερό και απολαυστικό. Ο συνδυασμός του μαλακού κέικ, της πλούσιας σοκολάτας και του παγωτού το καθιστά ένα ακαταμάχητο επιδόρπιο. Εγώ το προτιμώ για τα καλοκαιρινά μου τραπέζια, γιατί όλοι ενθουσιάζονται!
Συστατικά:
Χλιαρό γάλα 1 φλιτζάνι
Ξίδι 1 κουτ
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις) κοσκινισμένο 2 & ½ Κύπελλα
Μαγειρική σόδα 1 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι ½ κουταλάκι του γλυκού
Αυγά 3 (θερμοκρασία δωματίου)
ζάχαρη άχνη) 1 & ½ φλιτζάνια
Λάδι μαγειρέματος 1 φλιτζάνι
Εκχύλισμα βανίλιας 1 κουταλάκι του γλυκού
Σοκολάτα μαγειρέματος 1 φλιτζάνι
Συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα 1 φλιτζάνι
Παγωτό βανίλια κασάτο
Κρέμα γάλακτος παγωμένη 200 ml
Ζάχαρη άχνη 2 κουταλιές της σούπας
Εκχύλισμα βανίλιας 1 κουταλάκι του γλυκού
Κατευθύνσεις:
– Σε ποτήρι, προσθέστε χλιαρό γάλα, ξύδι, ανακατέψτε καλά και αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά. Το ξυνόγαλο είναι έτοιμο!
– Σε μπολ, προσθέστε αλεύρι για όλες τις χρήσεις, μαγειρική σόδα, αλάτι, ανακατέψτε καλά και αφήστε τα στην άκρη.
– Σε μπολ, προσθέστε αυγά και χτυπήστε το.
-Προσθέστε ψιλή ζάχαρη και χτυπήστε ξανά.
-Προσθέστε λάδι μαγειρέματος, εκχύλισμα βανίλιας και χτυπήστε μέχρι να συνδυαστεί καλά.
-Προσθέστε το ξυνόγαλο και χτυπήστε ξανά.
-Τώρα προσθέστε μείγμα αλευριού, κτυπήστε καλά και αφήστε το στην άκρη.
– Λιπαίνετε ένα ταψί 25×25 εκ με λάδι και ρίξτε έτοιμο μείγμα κέικ.
– Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C ανά 20 λεπτά.
– Σε μια μικρή κανάτα, προσθέστε σοκολάτα κουβερτούρα, συμπυκνωμένο γάλα και βάλτε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει και αφήστε τα στην άκρη.
-Βγάλτε το κέικ από το φούρνο, κάνοντας τρύπες σουβλάκι σε όλη την κορυφή του κέικ.
– Αδειάστε αργά το λιωμένο μείγμα σοκολάτας πάνω από το κέικ, γεμίζοντας τις τρύπες.
-Αφήστε το να κρυώσει και παγώστε το για 1 ώρα.
-Προσθέστε φέτες παγωτό βανίλιας και απλώστε το, καλύψτε με μεμβράνη και παγώστε για 6-8 ώρες.

– Σε ένα μπολ, προσθέστε παγάκια, τοποθετήστε ένα άλλο μπολ μέσα στα παγάκια, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και χτυπήστε μέχρι να αφρατέψει.
-Προσθέστε ζάχαρη άχνη, άρωμα βανίλιας και χτυπήστε μέχρι να σχηματιστεί σαντιγί.
– Στο πυρέξ με ένα κορνέ προσθέστε την έτοιμη κρέμα
και απλώστε ομοιόμορφα και γαρνίρετε με τρίμματα σοκολάτας και σερβίρετε!
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Κέικ Παγωτό σας ακόμα πιο επιτυχημένο:
- Κέικ: Για να γίνει το κέικ πιο αφράτο, βεβαιωθείτε ότι όλα τα υλικά σας είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Ξυνόγαλο: Το ξυνόγαλο δίνει μια ιδιαίτερη υγρασία στο κέικ, οπότε μην παραλείψετε αυτό το βήμα.
- Παγωτό: Επιλέξτε ένα καλό παγωτό βανίλιας σε κασάτο, δηλαδή σε τετράγωνο σχήμα, για να το κόψετε σε φέτες και να το απλώσετε εύκολα.
- Σαντιγί: Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε πολύ κρύο μπολ για να γίνει αφράτη και σφιχτή.
- Διακόσμηση: Αντί για τρίμματα σοκολάτας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξηρούς καρπούς, όπως αμύγδαλα ή φουντούκια, ή να περιχύσετε με λιωμένη σοκολάτα.
Δείτε Επίσης: Παγωτό Κεράσι…τέλειο | Κρέμα Παγωτό OREO στο σπίτι l μόνο 4 υλικά l χωρίς αυγά l χωρίς μηχανή παγωτού
Καλή Επιτυχία












