Δείτε κι άλλα Παγωτά: Το κλασικό Παγωτό παρφέ βανίλια | Το διάσημο “παγωτό σοκολάτας” είναι χωρίς αυγά

Παγωτό Κεράσι

ΥΛΙΚΑ :

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα συμπυκνωμένο
1 συσκευασία φυτική σαντιγί
1 κουτί γάλα εβαπορέ
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
200 γραμμ. μπισκότα digestive + επιπλέον για γαρνίρισμα
1 μικρό βαζάκι γλυκό του κουταλιού κεράσι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, χτυπήστε την φυτική σαντιγύ μέχρι να αφρατέψει καλά, περίπου 5- 6 λεπτά.
Στην συνέχεια, προσθέστε σιγά – σιγά το ζαχαρούχο γάλα, χτυπώντας πάντα με το μίξερ μέχρι να πάρετε μια παχιά κρέμα. Συνεχίστε, χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ, προσθέτοντας σιγά – σιγά το εβαπορέ και την βανίλια.
Με το χέρι σας σπάτε τα μπισκότα και τα ρίχνετε μέσα στο μίγμα, ανακατεύοντας απαλά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.
Σε ένα γυάλινο μπολ ή σκεύος παγωτού, που θα βάλετε στην κατάψυξη, ρίχνετε την μισή ποσότητα του μίγματος παγωτού και την μισή ποσότητα από το γλυκό κεράσι. Με ένα μαχαίρι στροβιλίζετε σε όλη την επιφάνεια. Συνεχίζετε με την υπόλοιπη ποσότητα του παγωτού και το υπόλοιπο κεράσι. Στροβιλίζετε πολύ ελαφρά.
Βάζετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες πριν σερβίρετε.
Για το σερβίρισμα πασπαλίστε με τριμμένο μπισκότο.

Δείτε κι άλλα Παγωτά: Το κλασικό Παγωτό παρφέ βανίλια | Το διάσημο “παγωτό σοκολάτας” είναι χωρίς αυγά

Είναι θαυμάσιο!!

 

Προηγούμενο άρθροΗ Τυρόπιτα όταν δεν έχετε τίποτα για φαγητό
Επόμενο άρθροΧοιρινό Κοκκινιστό με ρύζι