Συστατικά

  • 1 κ κιμά από γαλοπούλα (χρησιμοποίησα στήθος)
  • 350 γρ κρεμμύδι ξερό (4-5 μέτρια)
  • 2 κ.σ αλεύρι βρώμης (βρώμη περασμένη στο μπλέντερ) ή πίτουρο βρώμης
  • 100 γρ τριμμένο καρότο
  • 1 αυγό
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ μουστάρδα πικάντικη
  • 2 κ.σ ξύδι (χρησιμοποίησα μυλόξιδο)
  • 2 κ.γ αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
  • 1 κ.γ αποξηραμένη καπνιστή ντομάτα
  • 1 κ.γ πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ κάρυ
  • 3 σκ. σκόρδο (περασμένες από την πρέσα)

Οδηγίες

1 Πρώτα ετοιμάζουμε τα κρεμμύδια. Τα ψιλοκόβουμε, προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ (το πρώτο μυστικό, ποτέ το κρεμμύδι ωμό)
2 Σοτάρουμε για 6-8 λεπτά (ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα αρκετά συχνά).Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν
3 Τοποθετούμε τον κιμά σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Το καρότο, το αυγό, τη βρώμη, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα πικάντικη, 2 κουταλιές της σούπας μυλόξιδο, 3 σκελίδες σκόρδο περασμένες από την πρέσα, και από 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά και καπνιστή ντομάτα
4 Tώρα το δεύτερο μυστικό. Ζυμώνουμε για 8 λεπτά τουλάχιστον. Δείτε στη φωτογραφία παρακάτω πως πρέπει να γίνει το μείγμα μας
5 Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες
6 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 σε αέρα.
7 Το τρίτο μυστικό. Ψήνουμε αυστηρά για 25 λεπτά. Στα 20 λεπτά τα γυρίζουμε και ψήνουμε για 4-5 λεπτά ακόμη. Εγώ δεν προσθέτω έξτρα ελαιόλαδο από πάνω. Κοιτάξτε στο τέλος τη λαδόκολλα τι έβγαλαν τα μπιφτέκια – τίποτα και όμως είναι απίστευτα νόστιμα και αφράτα
8 Προσθέτουμε μπόλικο λεμόνι και συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής.
Credit to
Προηγούμενο άρθροΖύμη γιαουρτιού για τα πάντα
Επόμενο άρθροΡεβανί με καρύδα