Διαφήμιση

Υλικά

4 μπουτάκια κοτόπουλου με το δέρμα, χωρίζμενα σε κνήμη και μηρό
1 πρέζα αλάτι,

μαύρο πιπέρι για γεύση
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι βαλσάμικο ξύδι
400gr ντομάτες konkase
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένες πίκλες

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλου. Βάλτε το λάδι στην φωτιά μεσα σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή ψωτιά. Προσθέστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει, περίπου 5 λεπτά ανά πλευρά. Μεταφέρετε το σε ένα πιάτο, πετώντας τυχόν συσσωρευμένο λίπος από την κατσαρόλα.
Μειώστε τη φωτιά στο μισό και καθαρίστε την βάση της κατσαρόλα προσθέτοντας βαλσαμικό ξύδι. Ανακατέψτε απαλά για να καθαρίζουν τα καμένα λύπη, έως ότου το ξύδι μειωθεί κατά το ήμισυ και φαίνεται σαν σιρόπι, 3 έως 5 λεπτά. Προσθέστε τις ντομάτες και τα τουρσί,   και αφήστε το να σιγιβράσει για περίπου 5 λεπτά. Επιστρέψτε το στο τηγάνι, με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω.
Βάλτε το  καβουρντισμένο κοτόπουλο σε ένα ταψακι αδειάστε μέσα την σάλτσα ντομάτας με τις πίκλες σκεπάστε με αλουμινόχαρτο ή καπάκι και βάλτε το στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι το κοτόπουλο να γίνει τρυφερό στο πηρούνι περίπου 45 λεπτά. Ξεσκεπάστε και συνεχίστε να μαγειρεύετε έως ότου η σάλτσα να έχει πήξει, 10 έως 15 λεπτά. Αφαιρέστε το τυχόν συσσωρευμένο λίπος πριν το σερβίρετε.

Tip

Μπορείτε να συνοδεύεσετε μακαρόνια με τριμμένη κεφαλογραβιέρα από πάνω

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση