Φανουρόπιτα

Το κέικ είναι πολύ νόστιμο, υγρό και μυρωδάτο.
Φόρμα 18*26 cm

✅ Υλικά

Νερό + χυμός – 250 g (ή χυμός πορτοκαλιού)
Σπορέλαιο – 90 γρ
Ζάχαρη-120 g (150 μπορει)
Αλεύρι – 250 γρ
Ζάχαρη βανίλιας – 10 γρ
Μπέικιν πάουντερ – 15 γρ
Ξύσμα πορτοκαλιού
Σταφίδες /βερύκοκα/ κράνμπερι – 100 γρ
Ξηροί καρποί – 50 g (προξηραμένοι)
κανέλα-0,5 κουτ
Δύο πρέζες κουρκουμά

✅ Προετοιμασία

Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα φρούτα σε ζεστό νερό για 15 λεπτά. Πλύνετε καλά και στεγνώστε με χαρτί κουζίνας.
Μπορείτε να τα μουλιάζετε σε αλκοόλ για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα (πολύ νόστιμο)
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα, μια πρέζα αλάτι, τον κουρκουμά, την κανέλα, τα αποξηραμένα φρούτα, τους ξηρούς καρπούς.
Προσθέτουμε 250 ml χυμό/νερό στο υγρό, προσθέτουμε ζάχαρη και λάδι στο μείγμα του αλευριού, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Καλύπτουμε τη φόρμα με χαρτι ψησίματος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190/200, 35 λεπτά ή στους 170/180-45 λεπτά. Μέχρι να βγει στεγνη η οδοντογλυφίδα. Πασπαλίζουμε το κρύο κέικ με αχνη.

Υ.Γ Στύψτε το χυμό και προσθέστε αρκετό νερό ώστε η συνολική ποσότητα υγρού να είναι 250 ml ή να πάρετε μόνο 250 ml χυμού. Πρόσθεσα στη ζύμη το ξύσμα από 1 πορτοκάλι και το ξύσμα από ένα λάιμ. 
Μπορείτε να πάρετε οποιοδήποτε αποξηραμένο φρούτο, εκτός από τα δαμάσκηνα. 

Να έχετε πάντα επιτυχία!

Προηγούμενο άρθροΓεμιστά κολοκυθάκια & ντολμάδες με σάλτσα αυγολέμονο και άνηθο
Επόμενο άρθροΚολοκυθόπιτες γεμιστές στο τηγάνι….αν το φάτε θα σας ξετρελάνει