Αυτό το Κωκ Ταψιού, που έκανε ο  Γιάννης Αραμπατζής , είναι μια πραγματική απόλαυση για τους λάτρεις της σοκολάτας! Το παντεσπάνι είναι αφράτο και γευστικό, ενώ η κρέμα είναι πλούσια και σοκολατένια. Το γλάσο, επίσης σοκολατένιο, δίνει στο γλυκό μια τέλεια γλυκιά και πλούσια γεύση.

Υλικά:

Για το παντεσπάνι:

6 αυγά
1 1/2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
2 φλιτζάνια τσαγιού φαριν απ
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
2-3 βανιλίνες

Για την κρέμα:

1 λίτρο γάλα φρέσκο
2 αυγά (ελαφρώς χτυπημένα)
8 κουταλιές της σούπας κοφτές άνθος αραβοσίτου (όχι στιγμής)
1 μαργαρίνη 250 γρμ σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 ποτήρια νερού ζάχαρη
2 βανιλίνες

Για το γλάσο:

2 ποτήρια νερό
7 κουταλιές της σούπας κακάο
4 κουταλιές της σούπας κοφτές άνθος αραβοσίτου βανίλια
1 1/2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1-2 βανιλίνες

Εκτέλεση:

Παντεσπάνι:

Χτυπήστε στο μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέστε το φαριν απ, το μπέικινγκ πάουντερ και ανακατέψτε ξανά.
Βάλτε το μείγμα σε ένα μεγάλο πυρέξ ή ταψάκι (28χ37) στρωμένο με λαδόκολλα και ψήστε στους 160-170 βαθμούς στον αέρα για 40 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο).
Αφήστε το παντεσπάνι να κρυώσει ελαφρώς πριν προχωρήσετε στην επόμενη φάση.

Κρέμα:

Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ζεστάνετε το γάλα.
Μόλις ζεσταθεί, προσθέστε ένα-ένα τα υπόλοιπα υλικά για την κρέμα, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη σπάτουλα μέχρι να δέσουν και να πήξουν.
Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε την κρέμα να κρυώσει.

Συναρμολόγηση:

Τοποθετήστε το ένα κομμάτι παντεσπάνι στο πυρέξ ή το ταψάκι.
Απλώστε ομοιόμορφα την κρέμα πάνω στο παντεσπάνι.
Καλύψτε με το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι.

Γλάσο:

Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βάλτε όλα τα υλικά για το γλάσο.
Ανακατέψτε συνεχώς με την ξύλινη σπάτουλα μέχρι να δέσει το μείγμα.
Αφήστε το γλάσο να κρυώσει ελαφρώς και ρίξτε το πάνω από το γλυκό.
Βάλτε το γλυκό στο ψυγείο για να κρυώσει και να σφίξει.

Η Συνταγή είναι απο ένα πρωην μέλος της ομάδας ΣΥΝΤΑΓΕΣ, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…Irini Patiloudi. την Νικυ Μαν

Προηγούμενο άρθροΚουρκουτό
Επόμενο άρθροΑν Τρως πάρα πολλές ντομάτες; 6 “παρενέργειες” που πρέπει να γνωρίζεις