Αυτή η συνταγή συνδυάζει την τρυφερότητα του φιλέτου κοτόπουλου με την πλούσια γεύση μίας λευκής σάλτσας μανιταριών, αρωματισμένη με κουρκουμά. Ο κουρκουμάς δίνει ένα διακριτικό άρωμα και ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα στη σάλτσα, ενώ τα μανιτάρια προσφέρουν βάθος στη γεύση. Ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα ή δείπνο γεμάτο γεύση!

Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips


Συστατικά

Για τη Σάλτσα Μανιταριών:

  • 1 πακέτο – Λευκά μανιτάρια (κομμένα σε φέτες)
  • 1 μεγάλο – Κρεμμύδι (σε φέτες)
  • 2 σκελίδες – Σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 1/2 κουτ. γλυκού – Κουρκουμάς
  • 2 φλιτζάνια – Νερό
  • 1 γεμάτη κουτ. σούπας – Κορν φλάουρ (αραιωμένο σε λίγο νερό)
  • 1 κουτ. σούπας – Ελαιόλαδο
  • Λίγο – Δεντρολίβανο
  • Λίγο – Βασιλικός (ψιλοκομμένος)
  • Λίγο – Αλάτι & Πιπέρι

Για το Κοτόπουλο:

  • 4 – Φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • 1 κουτ. γλυκού – Ρίγανη
  • Λίγο – Αλεύρι (για πανάρισμα)
  • Λίγο – Ελαιόλαδο (για τηγάνισμα)
  • Λίγο – Αλάτι & Πιπέρι

Εκτέλεση

Α. Ετοιμάζουμε τη Σάλτσα Μανιταριών:

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν , περίπου 5 λεπτά .

Προσθέστε τα μανιτάρια , το δεντρολίβανο , το βασιλικό , το αλάτι , το πιπέρι και τον κουρκουμά . Σοτάρετε για 10 λεπτά , μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια.

Ρίξτε το νερό στο τηγάνι και αφήστε το να πάρει βράση . Σιγοβράστε για 10 λεπτά , μέχρι να μειωθεί η σάλτσα κατά το ήμισυ .

Διαλύστε το κορν φλάουρ στο αραιωμένο νερό και προσθέστε το στο τηγάνι. Ανακατέψτε καλά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε στην άκρη.

Β. Ετοιμάζουμε το Κοτόπουλο:

Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα κοτόπουλου και πασπαλίστε με ρίγανη .

Πανάρετε τα φιλέτα σε αλεύρι .

Ζεστάνετε ελαιόλαδο σε ένα άλλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά .

Τηγανίστε τα φιλέτα κοτόπουλου για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά , μέχρι να χρυσαφίσουν και να ψηθούν καλά .

Γ. Σερβίρισμα:

Σερβίρετε τα φιλέτα κοτόπουλου με τη λευκή σάλτσα μανιταριών από πάνω.


Χρόνοι Παρασκευής

Ενεργός Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 30 λεπτά

Συνολικός Χρόνος: ~40 λεπτά


Χρήσιμα Tips

Μυστικά για Τρυφερό Κοτόπουλο και Πλούσια Σάλτσα

Κουρκουμάς: Ο κουρκουμάς είναι διακριτικός και δεν πρέπει να υπερκαλύπτει τη γεύση των μανιταριών. Αν θέλετε πιο έντονο χρώμα και άρωμα, προσθέστε άλλη μια πρέζα.

Κρέμα Γάλακτος: Αν δεν σας απασχολεί το πιο ελαφρύ αποτέλεσμα με νερό, μπορείτε να αντικαταστήσετε το νερό (ή μέρος του) με κρέμα γάλακτος (για μαγειρική) για μια πιο πλούσια και κρεμώδη σάλτσα. Σε αυτή την περίπτωση, μειώστε την ποσότητα του κορν φλάουρ .

Κοτόπουλο: Για να γίνει το κοτόπουλο πιο τρυφερό , μπορείτε να το χτυπήσετε ελαφρά με έναν μπαλτά κρέατος πριν το πανάρισμα, ώστε να γίνει ομοιόμορφο σε πάχος.

Συνοδευτικό: Συνοδέψτε το πιάτο με ρύζι μπασμάτι ή πουρέ πατάτας για να απορροφήσουν την υπέροχη σάλτσα .


 

Σχετικές Συνταγές (Internal Links)

Κοτόπουλο Φιλέτο με Μουστάρδα και Λεμόνι

Μανιτάρια α λα Κρεμ

Κοτόπουλο Φιλέτο με Σάλτσα Κόκκινου Κρασιού


Η Συνταγή είναι την ομάδα Η παρέα του παππού Τάσου και της Μαρίας Ιντζέ


 

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κοτόπουλο αλά κρεμ με μανιτάρια στον φούρνο

Κοτόπουλο αλά κρεμ με μανιτάρια στον φούρνο

Συστατικά:

Φιλέτο κοτόπουλου – 600 g
Μανιτάρια Champignons – 300 g
Κρέμα Γάλακτος – 400 g
Σκληρό τυρί – 100 g
Ελαιόλαδο – 2 κουταλιές της σούπας.
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι – για γεύση
Αλάτι – για γεύση

Μαγείρεμα:

1. Πλένουμε τα μανιτάρια, τα στεγνώνουμε και τα κόβουμε σε φέτες. Εάν τα μανιτάρια είναι μικρά, μπορείτε απλά να τα κόψετε στη μέση.
2. Πλένουμε το φιλέτο κοτόπουλου, στεγνώνουμε και κόβουμε σε μικρούς κύβους.
3. Τρίβουμε το τυρί σε χοντρό τρίφτη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο τυρί θέλετε.
4. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι, βάζουμε το κοτόπουλο και τηγανίζουμε, ανακατεύοντας, σε δυνατή φωτιά για περίπου 4 λεπτά μέχρι να καλυφθεί
το φιλέτο με μια λευκή κρούστα από όλες τις πλευρές.

5. Προσθέστε τα μανιτάρια στο τηγάνι και τηγανίστε τα όλα μαζί, ανακατεύοντας, για 10 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα μανιτάρια. Φέρτε σε ετοιμότητα.
6. Ρίχνουμε στο τηγάνι κρέμα γάλακτος με περιεκτικότητα 15 έως 20% σε λιπαρά. Όλα αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

7. Απλώστε την προκύπτουσα μάζα σε πηλινα μπολάκια ψησίματος.
8. Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για 5-7 λεπτά ή λίγο περισσότερο μέχρι να εμφανιστεί μια χρυσή κρούστα
στο τυρί.
9. Σερβίρετε ζεστό, πασπαλισμένη με ψιλοκομμένα μυρωδικά.

Καλή όρεξη!