Σήμερα φτιάξαμε ένα πιάτο που έγινε όνειρο! Αυτές οι φτερούγες με λεμονάτες πατάτες στο φούρνο είναι μυρωδάτες, χρυσαφένιες και λουκούμι! Το μυστικό είναι το πλούσιο μείγμα μπαχαρικών και το ψήσιμο σε δύο στάδια για να γίνουν τραγανές εξωτερικά και ζουμερές μέσα!

Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Φτερούγες με Λεμονάτες Πατάτες στο Φούρνο

Φτερούγες με Λεμονάτες Πατάτες στο Φούρνο

Ψήστε τις πιο τραγανές φτερούγες κοτόπουλου με μείγμα εξωτικών μπαχαρικών και αρωματικές λεμονάτες πατάτες. Ένα πιάτο που γίνεται όνειρο στο φούρνο!

Prep Time 10 minutes
Cook Time 1 hour 30 minutes
Total Time 1 hour 40 minutes

Ingredients

Για τις Φτερούγες

  • 1 κιλό - Φτερούγες κοτόπουλου
  • Λίγο - Πάπρικα γλυκιά
  • Λίγο - Πάπρικα καπνιστή
  • Λίγο - Σκόρδο σε σκόνη
  • Λίγο - Ρίγανη
  • Λίγο - Αλάτι Ιμαλαΐων
  • Λίγο - Κουρκουμάς
  • Λίγο - Τσιμένι (τριμμένο, ή σε σκόνη)

Για τις Πατάτες

  • 1 κιλό - Πατάτες (κομμένες κυδωνάτες)
  • Λίγο - Ελαιόλαδο
  • Λίγο - Αλάτι
  • Λίγο - Πιπέρι
  • Λίγο - Ρίγανη
  • Μπόλικο - Λεμόνι (χυμός)

Instructions

Προετοιμασία Φτερούγων:

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα τα μπαχαρικά για τις φτερούγες (πάπρικα γλυκιά, καπνιστή πάπρικα, σκόρδο σε σκόνη, ρίγανη, αλάτι Ιμαλαΐων, κουρκουμά, τσιμένι). Αλείφουμε καλά τις φτερούγες κοτόπουλου πάνω-κάτω με το μείγμα.

Προετοιμασία Πατατών:

Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και μπόλικο χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά.

Συναρμολόγηση:

Βάζουμε τις φτερούγες και τις πατατούλες μαζί στο ταψί, φροντίζοντας να είναι σε μία στρώση αν είναι δυνατόν.

Ψήσιμο (Στάδιο 1):

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200°C για 1 ώρα. Το αλουμινόχαρτο βοηθά το κρέας να γίνει ζουμερό.

Ψήσιμο (Στάδιο 2):

Μετά από 1 ώρα, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε άλλη μισή ωρίτσα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα οι φτερούγες και οι πατάτες.

Σερβίρισμα:

Χρυσαφένιες, μυρωδάτες και λουκούμι είναι έτοιμες για σερβίρισμα!

H Συνταγή είναι απο την ομάδα Η παρέα του παππού Τάσου και της Μαρίας Ιντζέ

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Tips για τις Φτερούγες Κοτόπουλο με Πατάτες

Μπαχαρικά: Η προσθήκη κουρκουμά και τσιμένι μαζί με την καπνιστή πάπρικα δίνει μία πολύ ξεχωριστή γεύση και χρυσαφένιο χρώμα στο κοτόπουλο.

Ψήσιμο σε Δύο Στάδια: Το ψήσιμο με αλουμινόχαρτο για την πρώτη ώρα εξασφαλίζει ότι το κρέας θα μαλακώσει και θα παραμείνει ζουμερό, ενώ το ξεσκέπαστο ψήσιμο στο τέλος δίνει την τραγανή πέτσα και το ωραίο χρώμα.

Λεμονάτες Πατάτες: Η γενναία δόση λεμονιού στις πατάτες δίνει την απαραίτητη οξύτητα που δένει με τα βαριά αρώματα των μπαχαρικών της φτερούγας.


Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας: