Ο Χαλβάς γάλακτος με σιμιγδάλι και μανταρίνι είναι μια δροσερή εκδοχή του κλασικού χαλβά, αρωματισμένη με μανταρίνι. Ιδανικό για ζεστές μέρες, αυτό το γλυκό φτιάχνεται με απλά υλικά και είναι έτοιμο σε λίγα λεπτά. Το σιμιγδάλι δίνει υφή, ενώ το γάλα και το μανταρίνι προσφέρουν μια δροσερή και φρουτώδη γεύση.

Υλικά:

χρησιμοποιείται μια κούπα χωρητικότητας 200 ml
φρέσκο γάλα 1 λίτρο
ζάχαρη 1 κουπα.
20 g βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας καρύδας
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη βανίλια

ζελέ:
χυμό μανταρινιού 2 κουπες /ή χυμό πορτοκαλιού/
κορν φλαουερ 2 κουταλιές της σούπας γεμάτο
Ζάχαρη 4 κουταλιές της σούπας.
1 κουταλιά της σούπας σπόρους chia
Ξηροί καρποί ή ό,τι άλλο έχετε

Εκτέλεση

Ρίξτε το φρέσκο γάλα σε μια κατσαρόλα και αφήστε το να ζεσταθεί.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει το σιμιγδάλι.
Προσέξτε να μην καεί. Προσθέστε τη ζάχαρη βανίλια, τις νιφάδες καρύδας και το βούτυρο και ανακατέψτε
ξανά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε σε ένα υγρό ταψί.
Αναποδογυρίστε με ένα πιάτο, κουνώντας το πάνω από το σιμιγδάλι, προσεκτικά.

Εν τω μεταξύ, πλύνετε τα μανταρίνια. Τα στύβουμε με τη γνωστή συσκευή, χρειαζόμαστε 2 ποτήρια χυμό μανταρινιού. Βάζουμε το χυμό σε μια κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτουμε το κορν φλαουερ, τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε να δέσει. Τέλος, προσθέτουμε τους σπόρους chia και ανακατεύουμε ξανά.
Αυτό το μείγμα το ρίχνουμε πάνω από το κρύο σιμιγδάλι που έχει πάρει το σχήμα του ταψιού.
Διακοσμήστε όπως επιθυμείτε.

Η Συνταγή είναι από το mytasted.blogspot.com

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Χαλβάς Φαρσάλων με λάδι !!!

Υλικα

3/4 κούπας ελαιόλαδο ελαφρύ ή σπορέλαιο
2 κούπες νισεστές ή κορν φλάουρ
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
1 κούπα ζάχαρη για την καραμέλα
1 κούπα αμύγδαλα ψημένα στους 180 για 8 λεπτά
λίγη ζάχαρη για το πασπάλισμα.
Αλλο πράγμα η γεύση του ..καλύτερος κι από του εμπορίου !!!!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύω σε ένα μπολ τις 3 κούπες ζάχαρη,το νερό,το λάδι και το νισεστές.Τα αφήνω στην άκρη.Σε κατσαρόλα μεγάλη,ρίχνω λίγο λίγο τη ζάχαρη να γίνει καραμέλα.

Δηλ.ρίχνω πρώτα λίγη και όταν λιώσει ρίχνω άλλη λίγη.
Και συνεχίζω έτσι μέχρι να λιώσει όλη και να σκουρύνει  το χρώμα της.Προσθέτω το μείγμα με το νισεστές και ανακατεύω συνέχεια μέχρι να δέσει όλο το μείγμα και να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.

Προσθέτω και τα αμύγδαλα.
Το αδειάζω σε ταψάκι 28-30 εκ.το στρώνω με ένα κουτάλι,πασπαλίζω με λίγη ζάχαρη,και το βάζω στο γκριλ του φούρνου στην πιο υψηλή θερμοκρασία για 6-8 λεπτά να καραμελώσει η επιφάνεια!

 

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Συνταγή  είδα και έφτιαξα από την φίλη Σόφη Τσιώπου-οι λιχουδιές τις Σόφης

Προηγούμενο άρθροΜυζηθροψωμάκια
Επόμενο άρθροΗ Πίτα του 15 Λεπτου: Μια Γρήγορη και Νόστιμη Λύση!