Κέικ με τσουρέκι και κρέμα

Υλικά

1 τσουρέκι

Για το σιρόπι
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. νερό
1 ξύλο κανέλας
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Φλούδα λεμονιού

κρέμα
600 μλ γάλα
1/2 κούπα ζάχαρη
4.5 φουσκωτές κουταλιές κορνφλαουρ
μπόλικη βανίλια
60 γρ τριμμένο φιστίκι Αιγίνης

100 γρ Σταφίδες και κρανμπερις

Εκτέλεση

Έκοψα φέτες λεπτές το τσουρέκι

Για το σιρόπι
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
Από την ώρα που θα πάρει βράση, δεν ανακατεύουμε ξανά.
Βράζουμε για 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Αφαιρούμε την κανέλα και τη φλούδα.

Βούτηξα τις φέτες στο σιρόπι
Εβαλα τσουρέκι δυο σειρές, σε τσέρκι 22 εκ, σκόρπισα επάνω λίγα σταφίδες και γκραντμπερις (Cranberries)
Εφιαξα την κρέμα βάζοντας σε μια κατσαρόλο το γάλα, ζάχαρη και κορνφλαουρ και μπόλικη βανίλια, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει . Αφού κρύωσε λίγο έβαλα μια στρώση απ πάνω πάλι μια στρώση τσουρέκι και τελείωσα με την κρέμα , πασπάλισμα τριμμένο φιστίκι Αιγίνης το εβαλα στο ψυγείο για 2 ώρες.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Effie’s Loved Recipes, Effie’s αγαπημένες συνταγές

Προηγούμενο άρθροΜαρουλοσαλάτα με σως ροδιού και παρμεζάνα
Επόμενο άρθροΛιγκουίνι ολικής με κεφτεδάκια πολίτικα & σάλτσα φρέσκιας ντομάτας