Χαλβάς Σιμιγδάλι με λεμονάτη sause από φρέσκα λεμόνια

Ο χαλβάς εκτός από νηστίσιμο γλυκό είναι ένα γλυκό που τρώγεται όλες τις εποχές είναι αυτό που λέμε all time classic!
Εκτός από την κλασσική του εκδοχή μπορούμε να τον φτιάξουμε με χυμούς από εσπεριδοειδή!🍋 Τον έφτιαξα με χυμό λεμονιού και του έδωσα ένα άλλο αέρα με μια λεμονάτη sause από φρέσκα λεμόνια🍋 που έκοψα από τον κήπο μας!

Υλικά:

2 φλ.τσ.σιμιγδάλι χοντρό,
1 φλ.τσ.ηλιέλαιο
2 -1/2 φλ.τσ. ζάχαρη,
1/2 φλ.μέλι,
4 φλ.τσ. νερό,
1 φλ.τσ.χυμό λεμονιού,
1 κουτ.κοφτό τζίντζερ σε σκόνη,
1 αστεροειδή γλυκάνισο,
1 φλούδα λεμονιού

Για τη sause λεμονιού:
1 φλ.τσ.γεμάτο νερό,
1 κ.σούπας γεμάτη κόρν φλαουρ,
1/2 κουτ.γλ.κουρκουμά,
ξύσμα από 1 λεμόνι ,
1 κουταλιά χυμό λεμονιού,
2-1/2 κου.σούπας ζάχαρη,
1 σφηνάκι λικέρ λιμοντσέλο

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό,το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, τον αστεροειδή γλυκάνισο και τη φλούδα λεμονιού για να κάνουμε το σιρόπι. Το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά και μετά το αφήνουμε στην άκρη και αφαιρούμε τη φλούδα λεμονιού και τον αστεροειδή γλυκάνισο. 

Σε μια βαθιά κατσαρόλα αφού ζεσταθεί ελαφρά ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το σιμιγδάλι και το τζίντζερ και ανακατεύουμε να αποκτήσει ξανθό χρώμα το σιμιγδάλι. Όταν είναι έτοιμο με πολύ προσοχή ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι και ανακατεύουμε να δέσει ο χαλβάς. 
Οταν ειναι έτοιμος τον βάζουμε σε φόρμα του κέϊκ και όταν κρυώσει τελείως ξεφορμάρουμε. 

Για τη sause λεμονιού:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι εκτός από το λικέρ να δέσει η sause σε μέτρια φωτιά όταν είναι έτοιμη ρίχνουμε το λικέρ και ανακατεύουμε. 🍋
Η sause λεμονιού ταιριάζει και σε νηστίσιμο κέϊκ λεμονιού.

Καλή επιτυχία και κάλο Σαββατοκύριακο! 🧡💛

Αυτη η υπέροχη Συνταγή είναι της Μαρινου Νικολ

 

Προηγούμενο άρθροΠασχαλινά Γεμιστά Τσουρέκια με 3 διαφορετικές γεύσεις
Επόμενο άρθροΚοκκάκια με διπλή Γέμιση….κρέμα – μαρμελάδα