Χαλβάς Σιμιγδαλένιος

Υλικά:

Σιμιγδάλι σιταριού – 150 γρ.
Ζάχαρη – 150 γρ.
Βούτυρο αγελάδας – 90 γρ.
Νερό – 2 κουτ. (400 ml)
Κανέλα – 1 κουταλάκι του γλυκού.
Βανίλια – 1 .

Εκτέλεση:

Ρίξτε νερό και ζάχαρη σε μια κατσαρόλα.
Όταν πάρει βράση προσθέτουμε την κανέλα και τη βανίλια.
Στη συνέχεια λιώνουμε το βούτυρο σε μια άλλη κατσαρόλα και ρίχνουμε το σιμιγδάλι.
Σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύουμε μέχρι να πάρει ελαφρά κεχριμπαρένιο χρώμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το σιρόπι ζάχαρης στο σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Όσο το μείγμα είναι ακόμα ζεστό, το ρίχνουμε σε ένα ταψί ή φόρμες και αν θέλουμε μπορούμε
να προσθέσουμε καρύδια ή άλλους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας. Αφήνουμε τον χαλβά σιμιγδαλιού να σκληρύνει για μία ή δύο ώρες και στη συνέχεια στολίζουμε σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας.

Καλή Απόλαυση

 

Προηγούμενο άρθροΠατάτες Ογκρατεν με μπέικον
Επόμενο άρθροΜπουρέκια γεμιστών πιπεριών