Ο Χαλβάς Φαρσάλων, γνωστός και ως “σαπουνέ” ή “χαλβάς με νισεστέ”, αποτελεί ένα παραδοσιακό γλυκό με πλούσια ιστορία και γεύση που έχει τις ρίζες του στην περιοχή των Φαρσάλων Θεσσαλίας.

Η παρασκευή του χαλβά Φαρσάλων βασίζεται σε απλά υλικά, όπως νισεστέ, ζάχαρη, νερό,  και καρύδια ή αμύγδαλα. Η διαδικασία παρασκευής του είναι μάλλον χρονοβόρα, καθώς απαιτεί υπομονή και συνεχή ανάδευση του μείγματος για να αποφευχθεί η δημιουργία σβόλων.

Εκτός από την κλασική συνταγή, υπάρχουν και παραλλαγές με την προσθήκη ξηρών φρούτων, όπως σταφίδες ή σύκα, ή με την αντικατάσταση των καρυδιών ή αμυγδάλων με φιστίκια Αιγίνης.

Προηγούμενο άρθροΤρυφερά χοιρινά παϊδάκια με μανιτάρια σε αγκαλιά ντομάτας
Επόμενο άρθροΚουλουράκια με γεύση τσουρεκιού