Χατσαπούρι

Υλικά

Ζύμη (για 2 κομμάτια):
290g γάλα
1 αυγό
440g αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Ξηρή μαγιά 2g
1/2 κουτ.σ. Ζάχαρη
1/2 κουτ.γ. αλάτι

Γέμιση:
300 γραμ.τυρί Gouda
300 γραμ.τυρί φέτα ή οποιοδήποτε άλλο τυρί της αρεσκείας σας.

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε πρώτα τη ζύμη μας.
Βάζουμε στο μίξερ το ειδικό εξάρτημα που είναι για ζύμες.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια
μαλακή και ελαστική ζύμη.
Την βάζουμε σ ένα μπολ η μια σακούλα και την τοποθετούμε σε ζεστό μέρος για
1 1/2 ώρα μέχρι να φουσκώσει.
Τρίβουμε τα τυριά και τα αναμιγνύουμε.
Τα ισομοιράζουμε ζυμώνουμε και κάνουμε 2 μπάλες τυριού αφήνουμε λίγο τυρι στο μπολ για το τέλος.


Παίρνουμε την ζύμη μας και την χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη.
Ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο μας…παίρνουμε το ένα μέρος της ζύμης και το ανοίγουμε με τον πλάστη στο μέγεθος ενός πιάτου.
Τοποθετούμε την μια μπάλα τυριού στην μέση της ζύμης και κλείνουμε τη ζύμη μας πιάνοντας γύρω γύρω τις άκρες και τις ενώνουμε (σαν πουγκί) ώστε να κάνουμε πάλι μια μπάλα.

 


Στην αρχή πιέζουμε την μπαλα ζύμης με τα χερια να την πλατειάσουμε πάνω στο πάγκο
και μετα με τον πλάστη ανοίγουμε την γεμισμένη μπάλα μας απο τυρί σ ένα στρογγυλό φύλλο


περίπου 25 εκ. Το αλείφουμε με το αυγό και ρίχνουμε από πάνω το τυρί που είχαμε κρατήσει.


Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με την άλλη μπάλα μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για 20 λεπτά.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Subscribe to recipe’s youtube channel here

 

Προηγούμενο άρθροΤηγανόπιτες Γεμιστές σε 10 λεπτά
Επόμενο άρθροΕίναι η πιο απλή και αφράτη τυρόπιτα