Αν ψάχνετε ένα πραγματικά δροσιστικό και αρωματικό ρόφημα για τις ζεστές μέρες, τότε αυτό το χειροποίητο παγωμένο τσάι ροδάκινο είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεστε. Είναι πανεύκολο στην παρασκευή και θα γίνει το αγαπημένο σας ποτό αυτό το καλοκαίρι. Ας ξεκινήσουμε!
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Παγωμένο Τσάι Ροδάκινο
Φτιάξτε εύκολα το δικό σας χειροποίητο παγωμένο τσάι ροδάκινο! Μια απίστευτα δροσιστική συνταγή, ιδανική για τις ζεστές μέρες, με φυσικά αρώματα.
Ingredients
Γι' αυτό το υπέροχο χειροποίητο παγωμένο τσάι ροδάκινο θα χρειαστούμε:
- 5 αρωματικά και ώριμα ροδάκινα
- 300 γρ. νερό
- 250 γρ. ζάχαρη (κρυσταλλική λευκή ή/και καστανή)
Για το Πράσινο Τσάι:
- 1,5 λίτρο νερό
- 4 φακελάκια πράσινο τσάι
Για Διακόσμηση:
- Κομμένα ροδάκινα (φέτες)
- Λάιμ (φέτες)
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το αναζωογονητικό παγωμένο τσάι ροδάκινο:
- Ξεκινάω καθαρίζοντας τα πέντε αρωματικά και αρκετά ώριμα ροδάκινα, αφαιρώντας το κουκούτσι τους.
- Τοποθετώ τα καθαρισμένα ροδάκινα μέσα σε μία κατσαρόλα.
- Στη συνέχεια, στην κατσαρόλα με τα ροδάκινα προσθέτω το νερό (300 γρ.) και τη ζάχαρη. Εγώ προτίμησα να βάλω καστανή και λευκή, αλλά εσείς μπορείτε να βάλετε όποια θέλετε.
- Βάζω τα ροδάκινα να αναβράσουν σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός.
- Όσο βράζω τα ροδάκινα, σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνω 1,5 λίτρο νερό και προσθέτω τα 4 φακελάκια πράσινο τσάι. Τα αφήνω για 10 λεπτά να βγάλουν τα αρώματά τους.
- Έτοιμα βρασμένα τα ροδάκινά μου, έτσι όπως είναι καυτά, τα σουρώνω σε μία άλλη κατσαρόλα, ώστε να κρατήσω μόνο τον υπέροχο ζωμό τους.
- Αφήνω τα δύο μείγματα υγρών (τον ζωμό ροδάκινου και το πράσινο τσάι) να κρυώσουν εντελώς πριν τα ενώσω.
- Όταν πλέον έχουν κρυώσει εντελώς, ρίχνω τον ζωμό ροδάκινου μέσα στο πράσινο τσάι, ανακατεύω καλά και γεμίζω μία ωραία κανάτα της επιλογής μου.
- Βάζω το παγωμένο τσάι στο ψυγείο και το διατηρώ εκεί πριν το σερβίρω.
- Πριν σερβίρω, έχω επιλέξει μέσα στην κανάτα να βάλω λίγες φέτες ροδάκινο και λάιμ και σερβίρω στα ποτήρια.
- Φτιάξτε αυτό το υπέροχο δροσιστικό και χειροποίητο άιστη ροδάκινο και φυσικά μην ξεχάσετε να βάλετε πολλά παγάκια.
Notes
Tips για το Τέλειο Παγωμένο Τσάι Ροδάκινο
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το χειροποίητο παγωμένο τσάι ροδάκινο σας ακόμα πιο απολαυστικό. Για πιο έντονο άρωμα ροδάκινου, μπορείτε να πολτοποιήσετε λίγα από τα βρασμένα ροδάκινα και να τα προσθέσετε πίσω στον ζωμό. Αν θέλετε ένα πιο γλυκό ή λιγότερο γλυκό τσάι, προσαρμόστε την ποσότητα της ζάχαρης κατά το βράσιμο των ροδάκινων. Μπορείτε να προσθέσετε και φύλλα μέντας στην κανάτα για ένα ακόμα πιο δροσερό και αρωματικό αποτέλεσμα.