Ψητά λαχανικά στο φούρνο

Τα Ψητά λαχανικα στο φούρνο είναι ένα φαγητό που δεν θέλει πολυ χρόνο και μας επιτρέπει να περνάμε περισσότερο χρόνο ο ένας με τον άλλον και να έχουμε ένα νόστιμο και υγιεινό γεύμα στο τραπέζι εγκαίρως (και ελάχιστα πράγματα να πλύνουμε).

Συστατικά

400 γραμμάρια πατάτες καθαρισμένες
4 καρότα, καθαρισμένα και ξεφλουδισμένα ή γλυκοπατάτα
3 κολοκυθάκια,
1 βολβός σκόρδου
1 λεμόνι, πλυμένο
1 κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο θυμάρι,εστραγκόν, μαντζουράνα
60 ml παρθένο ελαιόλαδο
θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σημειώσεις του μάγειρα
Οι θερμοκρασίες του φούρνου είναι για συμβατικό φούρνο- αν χρησιμοποιείτε φούρνο με αέρα , μειώστε τη θερμοκρασία κατά 20˚C.

Οδηγίες

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C και στρώνετε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Κόψτε τις πατάτες, τα καρότα, και τα κολοκυθάκια σε κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς, κόψτε το σκόρδο
στη μέση σταυρωτά και κόψτε το λεμόνι σε λεπτές φέτες. Μεταφέρετε στο ταψί και προσθέστε το δεντρολίβανο και τ άλλα μυρωδικα. Περιχύνετε με το λάδι, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε μέχρι να καλυφθούν καλά.
Ψήστε για 25-30 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να είναι σχεδόν μαλακά.
Αλλάξτε τη λειτουργία του φούρνου σε γκριλ, αυξήστε τη θερμοκρασία και ψήστε στο γκριλ για 5-10 λεπτά
τα λαχανικά να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Ρίξτε λίγο λάδι και ξύδι.

Σερβίρετε ως υπέροχο συνοδευτικό ή ως κύριο πιάτο δίπλα με ένα ντιπ γιαουρτιού

Avi Aviva Halberthal

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ψητά Λαχανάκια Βρυξελλών με σκόρδο και παρμεζάνα

Ψητά Λαχανάκια Βρυξελλών με σκόρδο και παρμεζάνα

Αυτή η συνταγή με ψητά λαχανάκια Βρυξελλών με παρμεζάνα κάνει ένα γευστικό και κομψό συνοδευτικό, ιδανικό για ένα γιορτινό τραπέζι

**Υλικά που χρειαζόμαστε**

Λαχανάκια Βρυξελλών 450 γραμμάρια, κομμένα, κομμένα στη μέση και ξεπλυμένα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (ή λιωμένο βούτυρο)
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι μειγμα μπαχαρικών (που προτιμάτε)
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

**Εκτέλεση**

1. Για να φτιάξετε τα ψητά λαχανάκια Βρυξελλών με παρμεζάνα:
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200ºC και ετοιμάστε ένα μεγάλο ταψί (μπορείτε να το βάλετε χαρτί ψησίματος αν θέλετε).
2. Σκουπίστε τα λαχανάκια Βρυξελλών να στεγνώσουν με χαρτί κουζίνας και τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε ελαιόλαδο, μείγμα μπαχαρικών, σκόρδο, παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε απαλά για να καλύψετε ομοιόμορφα τα λαχανάκια Βρυξελλών.

3. Τοποθετήστε τα λαχανάκια Βρυξελλών στο προετοιμασμένο ταψί, απλώνοντας ομοιόμορφα σε ένα στρώμα. Ψήστε τα λαχανάκια Βρυξελλών παρμεζάνας στο κεντρικό ράφι για 25 έως 30 λεπτά – Προσαρμόστε την ώρα ανάλογα με το φούρνο σας, τα λαχανικά πρέπει να είναι χρυσαφί.
4. Μεταφέρετε τα ψητά λαχανάκια Βρυξελλών παρμεζάνας σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος και πασπαλίστε με φρέσκο ​​ψιλοκομμένο μαϊντανό, αν θέλετε.

Καλή Απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροΣτριφτή τυρόπιτα σφολιάτας με μυζήθρα και μέλι
Επόμενο άρθροΠατατόπιτες με τυρί