Τα Χιονάτα Cookies είναι από εκείνα τα γλυκά που σου φτιάχνουν τη διάθεση αμέσως! Είναι τόσο αφράτα και λιώνουν στο στόμα, θυμίζοντας τους αγαπημένους μας κουραμπιέδες. Μπορεί να μην είναι ακριβώς κουραμπιέδες, αλλά η υφή και η γεύση τους θα σας κερδίσουν. Αυτά τα Χιονάτα Cookies είναι τέλεια για τον καφέ, για κέρασμα ή απλά για μια γλυκιά στιγμή!

Συστατικά

1 φλιτζάνι βούτυρο, μαλακό
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
2 κουταλάκια του γλυκού γάλα
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
ζάχαρη άχνη

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 185ºC.

Σε ένα μεγάλο μπολ με ένα ηλεκτρικό μίξερ, χτυπήστε το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε αλεύρι, καρύδια, 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη, γάλα και βανίλια και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.

Σχηματίστε τη ζύμη σε μπάλες 2,5 εκ και τοποθετήστε σε απόσταση πάνω σε ένα φύλλο ψησίματος μπισκότων. Ψήστε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 20-25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν 5 λεπτά και στη συνέχεια κυλήστε τα σε σκόνη ζάχαρης. Αφήστε να κρυώσει εντελώς και να βάλτε τα ξανά σε σκόνη ζάχαρης.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Εάν η ζύμη σας φαίνεται λίγο μαλακό βάλτε την στο ψυγείο για 1 ώρα πριν το ψήσιμο.

Προσέξτε κυλήστε στην σκόνη ζάχαρης μόλις κρυώσουν τα μπισκότα, έτσι ώστε να κολλήσει η άχνη ζάχαρη. 

Ευχαριστούμε Πολύ