Κρέμα βανίλιας με μασκαρπόνε για κέικ

Η κρέμα βανίλιας με μασκαρπόνε είναι η αγαπημένη μου και την χρησιμοποιώ συχνά για διάφορα κέικ. Σύμφωνα με το γούστο μου, είναι πολύ καλύτερη από την εκδοχή στην οποία χρησιμοποιείται μόνο βούτυρο και μπορεί πάντα να μεταμορφωθεί σε κρέμα λεμονιού προσθέτοντας χυμό λεμονιού (και τριμμένη φλούδα, αν σας αρέσει) ή σε κρέμα σοκολάτας. Μπορείτε να προσθέσετε όποιο είδος σοκολάτας θέλετε.

Υλικά

4 κρόκους
150 γραμμάρια ζάχαρης
50 g κορν φλαουρ
500 ml γάλακτος
250 g μασκαρπόνε
άρωμα βανίλιας

Εκτέλεση

Προετοιμασία Κρέμα βανίλιας με μασκαρπόνη για κέικ:
Βάλτε τους κρόκους και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και χτυπήστε καλά. Προσθέστε το κορν φλαουρ και ανακατέψτε, στη συνέχεια ρίξτε το γάλα, σιγά-σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς, ώστε να μην σχηματιστούν σβώλοι.

θεωρητικά, το κορν φλαουρ μπορεί να αντικατασταθεί με αλεύρι, αλλά η συμβουλή μου είναι να χρησιμοποιήσετε κορν φλαουρ. Η κρέμα είναι πολύ νόστιμη και λεπτή
Βάλτε το κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά ή σε μπεν μαρι. Χωρίς να βράσει, ανακατεψτε τη σύνθεση μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας συνεχώς. Κατεβάστε από τη φωτιά, αφήστε το να κρυώσει και προσθέστε τη γεύση της βανίλιας.

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΓεμιστή μελιτζάνα με ζυμαρικά
Επόμενο άρθροΤυρόπιτα Τραβηχτή…Βαλκανική Συνταγή