Υλικά:

Χοιρινός λαιμός χωρίς κόκκαλο (σε μερίδες)
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Λεμόνι
Εξοπλισμός:

Κατσαρόλα ή τηγάνι με χοντρό πάτο

Εκτέλεση:

Άφησε το κρέας σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 30 λεπτά πριν το μαγείρεμα.
Ζέστανε καλά την κατσαρόλα ή το τηγάνι σε δυνατή φωτιά.

Τοποθέτησε τα μπριζολάκια στο καυτό σκεύος.
Άφησε τα να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές, μέχρι να αποκτήσουν μια τραγανή κρούστα.

Μόλις τα μπριζολάκια έχουν σφραγιστεί, πρόσθεσε περίπου 3/4 φλιτζάνι νερό, ελάχιστο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Σκέπασε το σκεύος και χαμήλωσε τη φωτιά.
Σιγόβρασε μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό.

Μόλις τελείωσε το νερό και τσιτσιριζαν τα έφερα 1-2 βόλτες να γυαλίσουν ωραία, έριξα ρίγανη έστιψα 1 λεμόνι, έκλεισα τη φωτιά

H συνταγή/φωτό είναι της κας Souki Simeonidou

Προηγούμενο άρθροΜοσχάρι με μελιτζάνες και πατάτες στην κατσαρόλα
Επόμενο άρθροΚις Λορέν Πατάτας