Αυτή η παραδοσιακή  συνταγή Χοιρινή σπάλα στην κατσαρόλα φτιάχνεται με απλά υλικά και εγγυάται ζουμερό και γευστικό κρέας που λιώνει στο στόμα. Σιγοβράζει σε πλούσια σάλτσα, αρωματισμένη με λαχανικά και μυρωδικά

Υλικά:

1 κιλό χοιρινή σπάλα κομμένη σε μερίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι νερό
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί (προαιρετικό)
Χυμός από 1 λεμόνι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Αλάτι και πιπέρι για γεύση
1/2 κουταλιά της σούπας πάπρικα

Εκτέλεση:

Ζεστάνετε ένα φαρδύ και ρηχό σκεύος σε δυνατή φωτιά.
Βάλτε τα κομμάτια του κρέατος στο σκεύος και σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Προσθέστε το κρεμμύδι ροδέλες και χαμηλώνω φωτιά βάζω καπάκι και κουνάω λίγο την κατσαρόλα να μανέψουν
Χαμηλώστε τη φωτιά ρίχνω το νερό και αφήνω σε χαμηλή φωτιά σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε το κρέας να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμο προσθέστε το σκόρδο, τις πιπεριές, αλατοπίπερο πάπρικα το ελαιόλαδο ανακατευω και μετα 1 ποτηρι κρασιου νερό
και μόλις σωθεί το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη.
Ανακατέψτε καλά και αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρετε ζεστό με ρύζι, πατάτες ή πουρέ πατάτας.

H συνταγή είναι της κας Souki Simeonidou

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Χοιρινό κρασάτο !!!

Χοιρινό κρασάτο με πιπεριές | Παραδοσιακή νοστιμιά ιδανικό για το οικογενειακό τραπέζι. Απολαύστε την με τους αγαπημένους σας!

Υλικά

800 γρ – 1 κιλό χοιρινό (κομμένο σε μικρές μερίδες)
1 κρεμμύδι
2 πράσινες
2 κόκκινες πιπεριές
2 σπασμένες σκελίδες σκόρδο .
1 ποτήρι λευκο ξηρό κρασί
αλάτι πιπερι
Ελαιόλαδο
ρίγανη

Εκτέλεση

Αράδιασμα τα κομμάτια στην κατσαρόλα με 3/4 ποτηριού νερό καπάκι χαμηλή φωτιά να βράσουν για καμιά ώρα .
Είναι ξεκοκαλισμένα κότσια και θέλουν το χρόνο τους .
Μόλις μαλακώσουν ελαιόλαδο,κρεμμύδι σε μισοφέγγαρα μεγάλα κομμάτια πράσινης και κόκκινης πιπεριάς 2 σπασμένες σκελίδες σκόρδο .
Τσιγάρισμα να πάρουν χρώμα .

Αρκετά γυρίσματα και αν πιάσουν ελαφρά ακόμα καλύτερα .
Σβήσιμο με λευκο ξηρό κρασί αλατοπίπερο χαμηλή φωτιά για κανα 1/2ωρο .
Μολις το φαγητό μείνει με λίγο ζουμάκι ρίγανη και κλεισιμο !

Η συνταγή είναι της φίλης μας Souki Simeonidou

Προηγούμενο άρθροΧαλβάς με ινδοκάρυδο
Επόμενο άρθροΣπετσοφάι με Χωριάτικο Λουκάνικο, Πιπεριές και Φέτα