Το Χοιρινό Κατσαρόλας με Σάλτσα Μανιταριών της κας Ελινα Σκλαβου είναι ένα κλασικό πιάτο που φέρνει στο μυαλό μας τα κυριακάτικα τραπέζια, επειδή το κρέας βράζει αργά και σιγά μέχρι να γίνει λουκούμι, άρα απορροφά όλες τις υπέροχες γεύσεις από το κρασί και τα μπαχαρικά, λοιπόν σας δείχνω τον τρόπο για να πετύχετε αυτό το ζουμερό χοιρινό μπούτι, με μία βελούδινη σάλτσα μανιταριών.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Χοιρινό Κατσαρόλας με Σάλτσα Μανιταριών
Φτιάξτε το τέλειο Χοιρινό Κατσαρόλας με Σάλτσα Μανιταριών! Μια εύκολη, παραδοσιακή συνταγή για ζουμερό χοιρινό μπούτι, μαγειρεμένο μέχρι να γίνει λουκούμι.
Ingredients
- Περίπου 1.200 γρ. Χοιρινό μπούτι
- 2 σκελίδες Σκόρδο
- 1 κ.σ. Φρέσκο βούτυρο
- Όσο χρειάζεται για το σοτάρισμα Ελαιόλαδο
- 1 ολόκληρο Κρεμμύδι
- 2 Καρότα
- 1 ποτηράκι Ξηρό λευκό κρασί
- Χυμός από 1 τεμάχιο Λεμόνι
- Κατά βούληση Αλάτι και πιπέρι
- 1 κ.σ. Αλεύρι
Για τη Σάλτσα:
- 1 συσκευασία (250 γρ.) Φρέσκα μανιτάρια (κομμένα)
Instructions
Πρώτα από όλα, παίρνω το χοιρινό μπούτι (περίπου 1.200 γραμμάρια) και κάνω δύο τρύπες με ένα μαχαίρι. Μέσα σε αυτές τις τρύπες, βάζω τις δύο σκελίδες σκόρδο, ώστε να αρωματιστεί το κρέας. Αλατοπιπερώνω καλά το χοιρινό και το αλευρώνω.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, λιώνω μία κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο μαζί με λίγο ελαιόλαδο. Σοτάρω το αλευρωμένο κρέας καλά από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Αφού ροδίσει το κρέας, προσθέτω το ένα κρεμμύδι και τα δύο καρότα ολόκληρα, για παράδειγμα όπως είναι καθαρισμένα. Σβήνω με το ποτηράκι του ξηρού λευκού κρασιού.
Τώρα, στύβω τον χυμό από το ένα λεμόνι και συμπληρώνω νερό, δηλαδή τόσο όσο να σκεπαστεί το κρέας μέχρι τη μέση. Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω το χοιρινό περίπου μιάμιση ώρα. Φροντίζω να γυρίσω το κρέας προσεκτικά μία ή δύο φορές κατά τη διάρκεια του βρασμού.
Μόλις βράσει το χοιρινό, το βγάζω από την κατσαρόλα και, αφού κρυώσει λίγο, το κόβω σε φέτες. Κρατάω όλο τον ζωμό του κρέατος που έμεινε στην κατσαρόλα.
Για τη σάλτσα, σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι σοτάρω μία συσκευασία (250 γραμμάρια) κομμένα φρέσκα μανιτάρια. Μετά προσθέτω μία κουταλιά της σούπας αλεύρι και ανακατεύω καλά.
Χαμηλώνω τη φωτιά και προσθέτω σιγά σιγά όλο τον ζωμό του κρέατος που είχα κρατήσει. Μόλις η σάλτσα πάρει μια βράση και αρχίσει να δένει, βάζω μέσα τις φέτες του κρέατος.
Προσθέτω λίγο νερό, εάν χρειαστεί, σκεπάζω το τηγάνι και σιγοβράζω για περίπου 20 λεπτά. Τέλος, σερβίρω το Χοιρινό Κατσαρόλας με Σάλτσα Μανιταριών με πιλάφι!
H Συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου
Tips για το Χοιρινό Κατσαρόλας με Σάλτσα Μανιταριών
-
- Κρέας: Επιλέξτε χοιρινό μπούτι, γιατί έχει αρκετό λίπος και είναι ιδανικό για αργό μαγείρεμα κατσαρόλας.
- Σοτάρισμα: Σοτάρετε το κρέας σε δυνατή φωτιά, ώστε να “σφραγίσει” και να κρατήσει όλους τους χυμούς του μέσα.
- Σάλτσα: Για πιο πλούσια γεύση στη σάλτσα μανιταριών, αντικαταστήστε το αλεύρι με κόρν φλάουρ (μια κουταλιά του γλυκού αραιωμένη σε λίγο νερό), επειδή έτσι θα δέσει καλύτερα.
Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας:








