Χοιρινό Κλέφτικο στην Σακούλα είναι μια λαχταριστή επιλογή που φτιάχνω συχνά στο σπίτι, γιατί συνδυάζει γεύση, ευκολία και αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει. Η μέθοδος ψησίματος στη σακούλα κρατάει το κρέας απίστευτα ζουμερό και απορροφά όλα τα αρώματα των λαχανικών και της φέτας. Η συνταγή για Χοιρινό Κλέφτικο στην Σακούλα είναι απλή, δεν απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις ένα πιάτο που όλοι θα λατρέψουν, ενώ θα σου δώσω και μικρά μυστικά για να βγει ακόμα καλύτερο.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Υλικά Συνταγής
Για το κρέας και τη γέμιση:
- 1 κιλό Χοιρινή σπάλα (κομμένη σε μπουκίτσες)
- 1 Πιπεριά πράσινη (κομμένη σε κομμάτια)
- 1 Πιπεριά κόκκινη (κομμένη σε κομμάτια)
- 100 gr Φέτα (κομμένη σε κομμάτια)
Για τα συνοδευτικά και τη μαρινάδα:
- Πατάτες (κομμένες σε κύβους)
- Λάδι
- Μουστάρδα
Για τα αρωματικά:
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
Εκτέλεση
Η διαδικασία βήμα-βήμα
Παίρνουμε μια σακούλα ψησίματος.
Κόβουμε το χοιρινό σε μπουκίτσες και το βάζουμε στη σακούλα.
Κόβουμε τις πιπεριές σε κομμάτια (όχι πολύ μικρά) και τις βάζουμε και αυτές στη σακούλα ψησίματος.
Παίρνουμε τη φέτα και την κόβουμε και αυτήν σε κομμάτια και την βάζουμε στη σακούλα.
Ρίχνουμε λίγο λάδι, λίγη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι (επιλέξτε να βάλετε λίγο από κάθε μπαχαρικό και λάδι μέσα στη σακούλα) και κλείνουμε τη σακούλα.
Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους, όχι πολύ μικρούς, και τις βάζουμε στο ταψί (εκτός σακούλας). Το Χοιρινό Κλέφτικο στην Σακούλα ψήνεται χωριστά από τις πατάτες, οι οποίες μπαίνουν στο ίδιο ταψί γύρω από τη σακούλα.
Αλείφουμε με λίγη μουστάρδα τις πατάτες και ρίχνουμε λίγο λάδι, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό στον πάτο του ταψιού.
Και τα βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς και το αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 2 ώρες.
Ανοίγουμε προσεκτικά τη σακούλα ψησίματος τα τελευταία 15 λεπτά για να ροδίσει το κρέας. Το Χοιρινό Κλέφτικο στην Σακούλα είναι έτοιμο όταν το κρέας λιώνει στο στόμα. Καλή Επιτυχία!
Αναλυτικοί χρόνοι
Χρόνοι Προετοιμασίας και Ψησίματος
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 120 λεπτά (2 ώρες)
Συνολικός Χρόνος: 135 λεπτά
Επιπλέον Χρόνοι: 15 λεπτά (για να ροδίσει).
Χρήσιμα Tips για τη συνταγή
Μικρά μυστικά επιτυχίας
Για έξτρα άρωμα, προσθέστε στη σακούλα ψησίματος μερικά ολόκληρα σκόρδα και μια κούπα λευκό κρασί.
Αντί για χοιρινή σπάλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπούτι ή λαιμό. Για ακόμα πιο νόστιμες πατάτες, ανακατέψτε τις με λίγο ζωμό κότας. Δείτε κι άλλες συνταγές για κρέας στο φούρνο.
Βεβαιωθείτε ότι η σακούλα ψησίματος έχει αρκετό χώρο για να διογκωθεί κατά το ψήσιμο. Μην ξεχάσετε να κάνετε 2-3 μικρές τρύπες στη σακούλα με ένα μαχαίρι για να βγαίνει ο ατμός.
Σχετικές Συνταγές
Χοιρινό με Πορτοκάλι και Δαμάσκηνα
Γιουβέτσι Κοκκινιστό με Μοσχάρι
Καλή Επιτυχία











