Σελινάτο Λέσβου

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της Λέσβου είναι το σελινάτο, κρέας δηλαδή μαγειρεμένο μαζί με σέλινο. Το σέλινο εδώ χρησιμοποιείται ως λαχανικό και όχι ως άρτυμα.

Υλικά

1. 200 κρέας χοιρινό από ψαρονέφρι ή από λαιμό
1,5 κιλό σέλινο
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνηθο
2 μέτρια πράσα
μία φλυτζάνα του τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
χυμό από 2 λεμόνια
3 αυγά

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε το σέλινο.
Βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα νερό μέχρι τη μέση να ζεσταθεί και ζεματάμε το σέλινο για 5 λεπτά περίπου.
Σε μία άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε το κρέας και από τις δύο πλευρές δύο-τρία λεπτάκια μέχρι να ροδίσει. Το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και ρίχνουμε ψιλοκομμένα τα κρεμμύδια, τα πράσα και τον άνηθο.

Τα σωτάρουμε δύο-τρία λεπτάκια και προσθέτουμε το κρέας. Ρίχνουμε ένα ποτήρι χλιαρό νερό και μαγειρεύουμε για μία ώρα περίπου σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το σέλινο και μαγειρεύουμε το φαγητό για άλλη μισή ώρα. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό. Αφαιρούμε από τη φωτιά. Κάνουμε το αυγολέμονο περιχύνουμε το φαγητό μας και είναι έτοιμο να το σερβίρουμε.

Καλή σας όρεξη!!!

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροMπισκότα με άρωμα από μέλι και κανέλα
Επόμενο άρθροΕύκολο γλυκό σοκολάτας καραμέλας…είναι super