Αυτή η συνταγή για Χοιρινό Κοκκινιστό με Πετιμέζι είναι μια εύκολη και γευστική επιλογή για ένα οικογενειακό γεύμα ή ένα κυριακάτικο τραπέζι. Το πετιμέζι προσθέτει μια γλυκιά και πικάντικη γεύση στο κρέας, που το κάνει ακόμα πιο νόστιμο.

Υλικά:

1,5 κιλό χοιρινό μπούτι σε κύβους
2 κρεμμύδια σε φετάκια
1 ντομάτα κονκασέ
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
200ml κόκκινο κρασί
80 γραμμάρια πετιμέζι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
6 γαρύφαλα
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Σοτάρετε το χοιρινό κρέας μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Προσθέστε τα κρεμμύδια και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίξτε τον πελτέ ντομάτας, το σκόρδο, την κανέλα, το μπαχάρι, το μοσχοκάρυδο και τα γαρύφαλα.
Ανακατέψτε καλά και μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά.
Σβήστε με το κόκκινο κρασί και προσθέστε την ντομάτα κονκασέ και το πετιμέζι.
Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε καλά.
Χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 1,5 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Προσθέστε νερό αν χρειαστεί, για να διατηρήσετε μια πηχτή σάλτσα.
Σερβίρετε το χοιρινό κοκκινιστό με πετιμέζι ζεστό, με ρύζι, πουρέ ή ό,τι άλλο συνοδευτικό σας αρέσει.

Η Συνταγή είναι της κας Ada Skartsila

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο με σάλτσα κουρκουμά και κάρυ και ριζότο
Επόμενο άρθροΟι πάστες που θα σου μείνουν αξέχαστες!