Δείτε Επίσης: Χοιρινό λεμονατο με ρύζι | Χοιρινό σε σάλτσα…με ιδιαίτερη συνταγή

Το χοιρινό κοκκινιστό με ρύζι είναι ένα πιάτο που φτιάχνω πολύ συχνά, καθώς είναι νόστιμο, εύκολο και γρήγορο. Χρησιμοποιώ μία συνταγή που συνδυάζει τις γεύσεις της ελληνικής κουζίνας με ένα άγγιγμα από εξωτικά αρώματα, αφού προσθέτω κάρυ. Μπορείτε να το ετοιμάσετε για ένα κυριακάτικο τραπέζι ή για ένα γρήγορο καθημερινό γεύμα. Εξάλλου, το αποτέλεσμα είναι ένα τρυφερό και πεντανόστιμο χοιρινό που γίνεται ανάρπαστο.


Υλικά για το Χοιρινό Κοκκινιστό

  • 1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ, τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ξεφλουδισμένες και σπασμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας κάρυ
  • 900 γρ. χοιρινό φιλέτο, κομμένο σε κομμάτια
  • 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 150 ml ζωμό ή νερό
  • Στυμμένο λάιμ ή χυμό λεμονιού
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Φύλλα κόλιανδρου, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση της Συνταγής

Ζεσταίνω το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίζω το κρεμμύδι για 5 λεπτά. Προσθέτω το τζίντζερ και το σκόρδο και τα τηγανίζω για άλλα 5 λεπτά. Ανακατεύω το κάρυ και το μαγειρεύω για 1 λεπτό. Στη συνέχεια προσθέτω το χοιρινό και το τηγανίζω σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά, μέχρι να μην είναι πλέον ροζ.

Προσθέτω τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τον ζωμό και τα αφήνω να βράσουν. Μειώνω τη φωτιά και μαγειρεύω σε σιγανή φωτιά για 20-25 λεπτά, έως ότου το χοιρινό μαλακώσει και μαγειρευτεί. Ανακατεύω περιστασιακά.

Τέλος, προσθέτω το λάιμ ή τον χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνω. Σερβίρω με ρύζι και γαρνίρω με φύλλα κόλιανδρου.


Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 35-40 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: Περίπου 50 λεπτά


Χρήσιμα Tips για το Χοιρινό Κοκκινιστό

Αν δεν τρώτε χοιρινό, αυτή η συνταγή γίνεται υπέροχη και με κοτόπουλο. Χρησιμοποιήστε 8 μερίδες μηρού, χωρίς κόκαλα και δέρμα, ή 4 μεγάλα φιλέτα κοτόπουλου χωρίς δέρμα.

Για πιο πικάντικη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγη καυτερή πιπεριά.

Προσθέστε τον κόλιανδρο στο τέλος, ώστε να διατηρήσει το έντονο άρωμά του.

Δείτε Επίσης: Χοιρινό λεμονατο με ρύζι | Χοιρινό σε σάλτσα…με ιδιαίτερη συνταγή

Καλή Ορεξη