Κότσι σε σάλτα πορτοκάλι με μέλι

Συστατικά

½ κούπα Χυμό Πορτοκάλι
⅓ κούπα Ζωμό
⅓ κούπα Ελαιόλαδο
¼ κούπα Μαρμελάδα Βερίκοκο
2 Χοιρινά Κότσια περίπου 2 κιλά
1 Λεμόνι
2 κ.σ. Κονιάκ ή Ουίσκι
2 κ.σ. Μουστάρδα
2 κ.σ. Σόγια Σως
1 κ.σ. Μέλι
Αλάτι Μεσολογγίου
Πιπέρι
Μείγμα Μπαχαρικών για Χοιρινό

Οδηγίες

Θα ασχοληθούμε 10 λεπτά και απλά θα περιμένουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς.
Βάζουμε στο multi τα μπαχαρικά, το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ, τη μαρμελάδα, τη σόγια, το μέλι, τη μουστάρδα και το ζωμό και τα ανακατεύουμε.

Αλατοπιπερώνουμε τα κότσια και ρίχνουμε και το μείγμα μπαχαρικών.
Εάν θέλουμε να βάλουμε και πατατες χοντροκόβουμε δυο πατάτες ένα κρεμμύδι, προσθέτουμε και 4-5 σκελιδες σκόρδου (εγω δεν εβαλα γιατι ειχα ετοιμο ρυζι)
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά, να πάει παντού το μείγμα.
Ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 15-20 λεπτά, μετά χαμηλώνουμε και το ξεχνάμε στους 200 βαθμούς για 2-3 ώρες εξαρτάται από το πόσο μεγάλα είναι τα κότσια.

Θα ξεροψηθούν θα μελώσουν και θα γίνουν λουκούμι. Μόλις ψηθούν, προσθέτουμε λεμόνι και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Αφού περάσουν 10 λεπτά σερβίρουμε το φαγητό μας.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠαραδοσιακά Αμυγδαλωτά με Βερίκοκα…ένα υπέροχο κέρασμα εύκολο και γρήγορο
Επόμενο άρθροKοτόπουλο πανέ με κασέρι