Χοιρινό κότσι με τραγανές πατάτες, ψημένα στο φούρνο και μαριναρισμένα σε χυμό πορτοκαλιού για μια μοναδική γευστική εμπειρία. Η μαρινάδα με πορτοκάλι προσδίδει στο κρέας μια φρεσκάδα και μια γλυκιά επίγευση που θα σας ενθουσιάσει.

Υλικά:

2 χοιρινά κότσια
6 πατάτες
2 δαφνοφύλλα
Χυμό από 2 πορτοκάλια
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα γλυκιά
Θυμάρι
Δεντρολίβανο

Εκτέλεση:

Τοποθετήστε τα κότσια σε μια μεγάλη γάστρα από το προηγούμενο βράδυ.
Προσθέστε τα δαφνοφύλλα, το χυμό πορτοκαλιού, το μέλι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, το θυμάρι και το δεντρολίβανο.
Ανακατέψτε καλά για να επικαλυφθούν τα κότσια με τα υλικά της μαρινάδας.

Την επόμενη μέρα, καθαρίστε τις πατάτες και τοποθετήστε τις γύρω από τα κότσια στη γάστρα.
Ρίξτε αρκετό νερό, ώστε να καλύπτει σχεδόν τα μισά κότσια. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C και ψήστε για περίπου 2,5 ώρες ή μέχρι να ψηθούν καλά τα κότσια και οι πατάτες.

Αφαιρέστε τα κότσια και τις πατάτες από το φούρνο και αφήστε τα να ξεκουραστούν για 10-15 λεπτά πριν το σερβίρισμα. Μπορείτε να περιχύσετε τα κότσια με τα υγρά από τη γάστρα για ακόμα πιο πλούσια γεύση.

Συμβουλές:

Αν θέλετε πιο τραγανές πατάτες, μπορείτε να τις βράσετε ελαφρώς πριν τις βάλετε στο φούρνο.
Ελέγχετε τα κότσια και τις πατάτες κατά τη διάρκεια του ψησίματος, προσθέτοντας νερό αν χρειαστεί.
Σερβίρετε το χοιρινό κότσι με πατάτες με μια δροσερή σαλάτα ή ρύζι.
Καλή όρεξη!

Επιπλέον τροποποιήσεις:
Αντί για χυμό πορτοκαλιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χυμό λεμονιού ή λευκό κρασί.
Μπορείτε να προσθέσετε μπαχαρικά της αρεσκείας σας, όπως ρίγανη, μοσχοκάρυδο ή κύμινο.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κεμπάπ στο φούρνο

Κεμπάπ στο φούρνο

Το πιο νόστιμο κεμπάπ στο φούρνο

Τα μυστικά του μαγειρέματος αυτού του κρέατος:
1. Μαγειρέψτε σε σακούλα ψησίματος.
2. Σε υπόστρωμα κρεμμυδιού. Και τα κρεμμύδια πρέπει να είναι μαριμαρισμένα. Είναι αυτά που δίνουν κυρίως στο κρέας τη γεύση του μπάρμπεκιου.

Συστατικά:

– Χοιρινό κρέας
– Μπαχαρικά

Το κρέας είναι καλύτερο σε κομμάτια.
Χτυπήστε τα κομμάτια του κρέατος. Σκεπάζουμε με μεμβράνη. Χτύπα δυνατά. Στη συνέχεια αφαιρούμε τη μεμβράνη, πιπέρι, αλάτι και χτυπάμε ξανά
ελαφρά.
Στη συνέχεια βάζουμε το κρέας σε ένα μπολ, ρίχνουμε μπαχαρικά για μπάρμπεκιου. Κόβουμε ένα κρεμμύδι σε κομμάτια και ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ με το κρέας. Αφήνουμε να μαριναριστούν για 2 ώρες.

Μια ώρα πριν το ψήσιμο, μαρινάρετε το κρεμμύδι ξεχωριστά από το κρέας.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε μισούς δακτυλίους. Ρίξτε σε ένα μπολ. Ρίξτε βραστό νερό. Ρίχνουμε 3-4 κουταλιές της σούπας ξύδι, 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, αλάτι. Μπορείτε επίσης να ρίξετε χυμό λεμονιού.

Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε την κύρια προετοιμασία.
Ζεσταίνουμε τον φούρνο.
Τοποθετήστε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί.
Βάζουμε το κρεμμύδι στην σακούλα. Μοιράστε το προσεκτικά στο κάτω μέρος της σακούλας.
Τοποθετήστε το κρέας πάνω από το κρεμμύδι. Δεν αναμειγνύεται με κρεμμύδια τουρσί. Δένουμε την άλλη άκρη της σακουλας. Και κάνουμε πολλά τρυπήματα πάνω από την σακούλα
Βάλτε στο φούρνο και ψήστε για περίπου 1 – 1,5 ώρα. Εξαρτάται από τον φούρνο. Το κρέας πρέπει να είναι ελαφρώς τσιγαρισμένο. Το βγάζουμε και το βάζουμε σε ένα πιάτο. Πολύ νόστιμα είναι και τα κρεμμύδια!

ΠΗΓΗ: Світ рецептів

Προηγούμενο άρθροΜοσχάρι λεμονάτο με πιλάφι
Επόμενο άρθροΜηλόπιτα με καραμελωμένη κρέμα πατισερί