Βραστό Μοσχάρι μια κλασική και θρεπτική συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις εύκολα και γρήγορα στη χύτρα ταχύτητας.

Υλικά (για 4 άτομα):

1 κιλό μοσχάρι οσομπούκο (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και άλλο κομμάτι μοσχαριού)
3 μικρές πατάτες (κομμένες)
1 μεγάλο καρότο (κομμένο σε ροδέλες)
1 ξερό κρεμμύδι (κομμένο σε μικρά κομμάτια)
4-5 κλωνάρια σέλινο (κομμένα)
Αλάτι (κατά βούληση)
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι (κατά βούληση)
Ρίγανη (1/2 κουταλάκι του γλυκού)
Κουρκουμά (1/4 κουταλάκι του γλυκού)
2 φύλλα δάφνης
5 κόκκους μπαχάρι
Χυμό λεμονιού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Κόβεις το μοσχάρι σε μερίδες, αν χρειάζεται.
Καθαρίζεις και κόβεις τα λαχανικά στα επιθυμητά μεγέθη.

Ζεσταίνεις λίγο ελαιόλαδο στη χύτρα ταχύτητας.
Σοτάρεις το κρέας από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει ελαφρά.

Προσθέτεις τα λαχανικά, τα μπαχαρικά (αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κουρκουμά, φύλλα δάφνης, μπαχάρι) και το κρεμμύδι στο τηγάνι με το κρέας.
Ανακατεύεις καλά για να ενωθούν οι γεύσεις.

Προσθέτεις βραστό νερό στη χύτρα, τόσο ώστε να καλύπτει τα υλικά κατά περίπου 2 δάχτυλα.
Κλείνεις τη χύτρα και μαγειρεύεις στη δεύτερη βαθμίδα για 35 λεπτά.

Αφού περάσει ο χρόνος, αφήνεις τη χύτρα να αποσυμπιεστεί φυσικά.
Ανοίγεις τη χύτρα και σερβίρεις το φαγητό ζεστό, πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και στίβοντας λίγο λεμόνι από πάνω.

Η Συνταγή είναι της κας Elena Lazaridou