Το χοιρινό λεμονάτο με ρύζι είναι ένα φαγητό που θυμίζει Κυριακές και οικογενειακά τραπέζια. Η διαδικασία είναι απλή, αλλά το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό: ένα κρέας τόσο τρυφερό που διαλύεται και μια σάλτσα με την τέλεια ισορροπία λεμονιού. Εγώ το λατρεύω!


Υλικά

Για να φτιάξουμε αυτό το πιάτο, θα χρειαστούμε:

  • 1 κιλό Χοιρινή σπάλα (κομμένη σε μερίδες)
  • 2 μέτρια Κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
  • 2 Καρότα (κομμένα σε ροδέλες)
  • Λίγο λευκό ξηρό κρασί (περίπου 1/2 φλιτζάνι)
  • Χυμός από 1-2 λεμόνια
  • 1 κ.γ. Νισεστέ
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρύζι (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

1. Σε μια κατσαρόλα έβαλα ελαιόλαδο και τσιγάρισα το κρέας μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα από όλες τις πλευρές. Το έβγαλα από την κατσαρόλα και το άφησα στην άκρη.

2. Στο ίδιο λάδι έριξα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το καρότο. τα τσιγάρισα για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

3. Εσβησα με το λευκό κρασί και ανακάτεψα καλά με μια ξύλινη κουτάλα, ξύνοντας τον πάτο της κατσαρόλας για να αποκολλήσω τα υπέροχα υπολείμματα του κρέατος. άφησα το αλκοόλ να εξατμιστεί.

4. Εβαλα το κρέας πίσω στην κατσαρόλα και πρόσθεσα νεράκι, ίσα ίσα να σκεπαστεί το κρέας. το άφησα να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει τελείως. αυτό μπορεί να πάρει περίπου 1,5 με 2 ώρες.

5. Προς το τέλος, πρόσθεσα αλάτι και πιπέρι. ανακάτεψα τον νισεστέ με τον χυμό λεμονιού σε ένα μπολάκι και το έριξα στην κατσαρόλα.

6. Αφησα το φαγητό να πάρει μια τελευταία βράση, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει η σάλτσα και να γίνει βελούδινη. Σέρβιρα το χοιρινό λεμονάτο ζεστό, μαζί με ρύζι.

Καλό Μεσημερι.


Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος

Για να οργανωθούμε καλύτερα στην κουζίνα μας:

  • Χρόνος Προετοιμασίας: Περίπου 15 λεπτά (για το κόψιμο των υλικών).
  • Χρόνος Μαγειρέματος: Περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά – 2 ώρες.
  • Συνολικός Χρόνος: Περίπου 2 ώρες.
  • Επιπλέον Χρόνοι: Κανένας.

Χρήσιμα Tips για το Τέλειο Χοιρινό Λεμονάτο

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το χοιρινό λεμονάτο σας ακόμα πιο επιτυχημένο:

  • Κρέας: Για το λεμονάτο, η χοιρινή σπάλα ή ο λαιμός είναι ιδανικές επιλογές, καθώς έχουν λίγο λίπος που δίνει γεύση και τις κάνει πολύ τρυφερές.
  • Σάλτσα: Η σάλτσα είναι το παν! Βάλτε το νισεστέ ανακατεμένο με λεμόνι στο τέλος, για να μη σβολιάσει και για να διατηρήσει η σάλτσα το φωτεινό της χρώμα.
  • Σερβίρισμα: Εγώ το σερβίρω πάντα με ρύζι ή πατάτες τηγανητές, που απορροφούν τη σάλτσα τέλεια.

Η Συνταγή είναι της ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ αναστ γεω