Σήμερα φτιάξαμε πρασοσέλινο με χοιρινά φιλετάκια και λίγο ρυζάκι! Πρόκειται για ένα ελαφρύ, υγιεινό και πολύ νόστιμο φαγητό κατσαρόλας, όπου το προζεστάλισμα του πράσου το κάνει ακόμη πιο εύπεπτο και γλυκό! Η προσθήκη καπνιστής πάπρικας δίνει μία ξεχωριστή νότα στη γεύση! Καλή σας όρεξη!
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Χοιρινό με Πρασοσέλινο και Ρύζι
Φτιάξτε ένα ελαφρύ αλλά πεντανόστιμο μαγειρευτό με χοιρινά φιλετάκια, πράσο και σέλινο, ενώ το λίγο ρυζάκι δένει τέλεια το φαγητό. Ιδανικό για όλες τις εποχές!
Ingredients
Για το Κρέας
- 500 γρ. - Χοιρινά φιλετάκια (κομμένα σε κύβους)
Για τα Λαχανικά και το Ρύζι
- 1 - Κρεμμύδι (ξερό, ψιλοκομμένο)
- 500 γρ. - Πράσα (καθαρισμένα, κομμένα σε ροδέλες)
- 250 γρ. - Σέλινο (μόνο η σάρκα/κοτσάνια, χωρίς φύλλα)
- 3 κ.σ. - Ρυζάκι (καρολίνα ή γλασσέ)
- 1 κούπα - Νεράκι (ζεστό)
- Ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. - Σάλτσα πελτέ (ντομάτας)
- Λίγο - Μπαχάρι (σκόνη)
- Λίγο - Καπνιστή πάπρικα
- Λίγο - Αλάτι, Πιπέρι
Instructions
Προετοιμασία Πράσου:
Κόβουμε τα πράσα και τα ζεματάμε με λίγο νεράκι. Στη συνέχεια, πετάμε το νερό για να γίνει πιο ελαφρύ το φαγητό.
Σοτάρισμα Κρέατος: Έχουμε περάσει τα χοιρινά φιλετάκια από το σχαροτήγανο να πάρουν χρώμα και τα αφήνουμε στην άκρη.
Αχνισμός Λαχανικών:
Σε μία κατσαρόλα, βάζουμε λαδάκι και το κρεμμύδι και το πράσο (το ζεματισμένο). Τα αχνίζουμε ως να πάρουν χρώμα.
Προσθήκη Μπαχαρικών/Σάλτσας:
Ρίχνουμε 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας, πιπέρι, αλάτι, λίγο μπαχάρι και καπνιστή πάπρικα.
Μαγείρεμα:
Κόβουμε το σέλινο (μόνο τη σάρκα/κοτσάνια, δεν βάζουμε φύλλα) και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε 3 κουταλιές ρυζάκι. Ρίχνουμε τα χοιρινά φιλετάκια (τα ροδισμένα).
Βράσιμο:
Προσθέτουμε 1 κούπα νεράκι (ζεστό) και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά έως να μείνει με το λαδάκι του και ελάχιστο ζουμάκι. Δοκιμάζουμε το ρύζι και το κρέας για να δούμε αν είναι έτοιμα.
Σερβίρισμα: Σερβίρουμε ζεστό. Καλή σας όρεξη!
Tips για το Χοιρινό με Πρασοσέλινο
Ζεμάτισμα Πράσου: Το ζεμάτισμα του πράσου στην αρχή βοηθά να αποβάλλει τη βαριά του μυρωδιά και να γίνει το φαγητό πολύ πιο ελαφρύ και γλυκό.
Πάπρικα: Η καπνιστή πάπρικα και ο πελτές ντομάτας δίνουν βαθύ χρώμα και ένα εξαιρετικό άρωμα στη σάλτσα, ενώ το μπαχάρι προσφέρει την παραδοσιακή χειμωνιάτικη πινελιά.
Τέλος Μαγειρέματος: Το μαγείρεμα στο τέλος μέχρι να μείνει το φαγητό με το λαδάκι του και ελάχιστο ζουμάκι είναι το μυστικό για να γίνει νόστιμο και να μην είναι πολύ νερουλό.
Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας:









