Χοιρινό με λαχανικά σ’ ένα τηγάνι

Το να λες OMG είναι συνυθισμένο με τη νοστιμιά της μεσογειακής μαγειρικής 😁.
Συνοδευεστε με κουσκούς, τηγανιτές πατάτες ή ρύζι για να ολοκληρώσετε ένα υπέροχο δείπνο. Ιδού η συνταγή:

ΥΛΙΚΑ (για 3):

● 450 γρ. χοιρινή σπάλα, κομμένη σε κύβους 2,5 εκ.
● ¾ κουταλάκι του γλυκού ψιλό θαλασσινό αλάτι, χωρισμένο στα 2
● ½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, χωρισμένο στα 2, συν επιπλέον για το σερβίρισμα
● 4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένο στα 2
● 1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
● 1 μέτρια πράσινη πιπεριά, ξεσποριασμένη και κομμένη σε φέτες
● 1 μέτριο καρότο, καθαρισμένο και ζουλιέν
● ¼ φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί
● 15 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
● 2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό
● κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη

Εκτέλεση:

● Απλώστε το χοιρινό σε κύβους σε ένα ξύλο κοπής και πασπαλίστε με ¼ κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι και ¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι. Αναποδογυρίστε τα κομμάτια και πασπαλίστε επιπλέον ¼ κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι και το υπόλοιπο
¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι.
● Σε ένα μεγάλο τηγάνι αρκετά φαρδύ ώστε να χωράει όλο το χοιρινό σε μια στρώση, ζεσταίνουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
● Μόλις ζεσταθεί το λάδι, προσθέστε τα κομμάτια χοιρινού και ροδίστε για 2 λεπτά, στη συνέχεια αναποδογυρίστε τα κομμάτια χοιρινού και ροδίστε για άλλα 2 λεπτά. (Μην ανακατεύετε.)
● Προσθέστε τα κρεμμύδια και σοτάρετε για 2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέστε τις πιπεριές και τα καρότα και σοτάρετε για άλλα 2 λεπτά, φροντίζοντας όλα τα λαχανικά να είναι καλυμμένα με το λάδι.
● Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια, ΚΑΛΥΨΤΕ το τηγάνι χαλαρά και μαγειρέψτε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

● Προσθέστε το κρασί και συνεχίστε το μαγείρεμα για περίπου 4 λεπτά, χρησιμοποιώντας μια ξύλινη σπάτουλα για να ξύσετε τυχόν ροδισμένα κομμάτια από τον πάτο του τηγανιού.
● Προσθέστε περίπου 20 μισά ντοματίνια και ανακατέψτε απαλά,

στη συνέχεια περιχύστε με την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και προσθέστε το ζεστό νερό.
● Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό
● Σιγοβράζουμε για 15 – 20 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.
● Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
● Πασπαλίζουμε από πάνω τη ρίγανη.
● Ρίχνουμε από πάνω τα υπόλοιπα μισά ντοματίνια.
● Αλατοπιπερώστε κατά βούληση με το υπόλοιπο ¼ κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι και επιπλέον μαύρο πιπέρι.
● Σερβίρετε

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜπακλαβάς-Σαραγλί
Επόμενο άρθροΦετουτσίνι με κεφτέδες φτιαγμένοι με ανάμεικτο κιμά