Αυτή η συνταγή για Χοιρινό με σάλτσα ντομάτας και τηγανητές πατάτες είναι ιδανική για ένα χορταστικό και γευστικό κυρίως πιάτο. Το χοιρινό μπούτι γίνεται τρυφερό και ζουμερό στη σάλτσα ντομάτας, ενώ οι τηγανητές πατάτες προσθέτουν μια νόστιμη και τραγανή πινελιά.

Υλικά:

500 γρ χοιρινό μπούτι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
3 μεγάλα κρεμμύδια, ξερά άσπρα, κομμένα σε χοντρές φέτες
4 μεγάλες ντομάτες, ώριμες, τριμμένες
2 φύλλα δάφνης
5 σκελίδες σκόρδο, με τη φλούδα τους, πλυμένες
5 κόκκοι μπαχάρι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Αλάτι και πιπέρι σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας
1 ποτήρι του νερού
5 πατάτες, πλυμένες και κομμένες σε μέτριες φέτες
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Πλένουμε το χοιρινό κρέας και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε το χοιρινό κρέας και το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσουν.
Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, τη δάφνη, το σκόρδο, το μπαχάρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε το νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσει το χοιρινό κρέας.
Ενώ το χοιρινό ψήνεται, ετοιμάζουμε τις τηγανητές πατάτες.
Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μια φριτέζα ή σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια-ψηλή φωτιά.
Τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
Σερβίρουμε το χοιρινό με σάλτσα ντομάτας ζεστό, με τις τηγανητές πατάτες δίπλα.

H συνταγή είναι της κας Aferdita Vladi

Προηγούμενο άρθροΡεβανί…αφρός , πολύ εύγευστο – Υπέροχο, λαχταριστό και απολαυστικο..
Επόμενο άρθροΑνάποδο Κέικ με Ανανά