Η Στέλλα Σπανού, μια αγαπημένη Βορειοελλαδίτισσα σεφ, μας χαρίζει μια μοναδική συνταγή για χοιρινό πρασοσέλινο που θα σας ενθουσιάσει. Αυτή η παραδοσιακή σούπα, με την πλούσια γεύση της και τα αρώματα των λαχανικών, είναι ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Ας δούμε πώς να την ετοιμάσουμε!
Υλικά:
1200 γραμμάρια χοιρινό κρέας από σπάλα
4-5 πράσα
1 μάτσο σέλινο
2 καρότα
2 ξερά άσπρα κρεμμύδια
1 πορτοκάλι
1 ½ λεμόνια
2 αυγά
50 γραμμάρια αλεύρι
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι
100 γραμμάρια ελαιόλαδο
1 σφηνάκι ξύδι
Εκτέλεση:
Κόβουμε το σέλινο και τα καρότα σε μεγάλα κομμάτια. Κόβουμε ένα λεμόνι στην μέση και τα κρεμμύδια σε ροδέλες.
Κόβουμε το πράσο σε μεγάλα κομμάτια και μισό πορτοκάλι κομμένο.
Κόβουμε το χοιρινό σε μερίδες, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο ρίχνω το κρεας απο πάνω αλευρι αλατι πιπερι και το ξυδι
και ανακατευω προσθετω το πορτοκάλι κομμένο στη μέση, τα λαχανικά και νερό που να καλύπτει τα υλικά 1 δαχτυλο πανω απο το κρεας.
Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα ή μέχρι το κρέας να μαλακώσει και τότε προσθέτω τα λαχανικά και το λεμόνι.
Μόλις είναι ετοιμο περιχύνω και με ελαιόλαδο.
Αυγολέμονο: Ξεχωρίζω του κρόκους από το ασπραδι και βαζω το ασπραδι σε ένα μπολακι και χτυπαω μεχρι σφιξει και να ασπρισει
μετα προσθετω και τους κρόκους και χτυπαω και μετα σιγα σιγα το χυμό από το λεμονι και λίγο από το ζουμί του φαγητού.
Ρίχνουμε το αυγολέμονο στο φαγητό, ανακατεύοντας συνεχώς με μια σύρμα για να μην κόψει. Σερβίρουμε ζεστό.
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μας, ακολουθήστε μας στην κοινότητα μας στο viber , καθώς και στον λογαριασμό μας στο Instagram , όπου θα ενημερώνεστε για τα αγαπημένα σας γλυκά, αλμυρά σνακ και άλλες εκπλήξεις για τους πιστούς αναγνώστες μας.