Η Συνταγή είναι της κας Maria Kazdagli

Υλικά 👇

100 γρ ελαιόλαδο
1+1/2 κιλό σπάλα χοιρινή κομμένη σε μικρές μερίδες
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε φέτες
2 πράσα κομμένα σε φέτες
1 λίτρο νερό
Μόλις βράσει το κρέας (στη χύτρα 10′)
2 μαρούλια μέτρα χονδροκομμένα
Μάραθο
1 κγλ κουρκουμά
Πιπέρι
3 κγλ αλάτι
1/2 λίτρο νερό
1 κρασοπότηρο ρύζι 🍚 Καρολίνα

για το αυγολέμονο

3 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
Χυμό λεμονιού από 1+1/2 λεμόνι 🍋
Ζωμό από το φαγητό

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
Ρίχνουμε το πράσο και το τσιγαριζουμε, προσθέτουμε το χοιρινό και το σοτάρουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει.
Στην συνεχεια ριχνουμε το νερό σκεπάζουμε την χύτρα(μαγείρεμα 10 λεπτα απο την ωρα που θα αρχισει να βραζει) ή την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 35-40 λεπτα, ή μέχρι το χοιρινό να μαλακώσει και οι γεύσεις να ενωθούν.

Δείτε επίσης: Φρικασέ Μανιταριών: Χορτοφαγικό Πιάτο γεμάτο Γεύση

Προσθέτουμε τώρα μισο λιτρο νερο το μαρούλι τον μάραθο ή ανηθο και το ρύζι πιπέρι, κουρκουμά και αλάτι.
Σιγοβράζουμε για άλλα 20 λεπτά, ή μέχρι το ρύζι να μαγειρευτεί.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυωσει ελαφρως το φαγητό

για το Αυγολέμονο:
Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά να αφρατεψουν και μετα το χυμό λεμονιού. Αφαιρούμε λίγο από το ζουμί του φαγητού και το προσθέτουμε στα αυγά σιγα σιγα, χτυπωντας συνεχώς. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το μείγμα των αυγών, ανακουνώντας συνεχώς την κατσαρόλα για να μην κόψει το αυγό.

Αφήνουμε στα σταθει 5-10 λεπτά και σερβίρουμε ζεστό με φρέσκο ψωμί.

Συμβουλές:

Για πιο πλούσια γεύση: Μπορείτε να προσθέσετε λίγο κρασί (λευκό ή κόκκινο) κατά το σοτάρισμα του κρέατος.
Για μια πιο γιορτινή εμφάνιση: Γαρνίρετε με φρέσκο μαϊντανό ή δυόσμο πριν σερβίρετε.
Tip: Για να αποφύγετε να κόψει το αυγό, βεβαιωθείτε ότι το ζουμί του φαγητού είναι ζεστό αλλά όχι καυτό όταν το προσθέσετε στα αυγά.

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο μπούτι,φιλέτο,τηγανιά 🔥 Μερακλίδικο
Επόμενο άρθροΜιλοπιτάκια που μοιάζουν σαν στρούντελ