Γλυκόξινα Κρεμμύδια με βαλσάμικο.

Ηρθε πάλι εκείνη η ώρα……….
Απολαύστε ιδιαίτερα αυτά τα γλυκόξινα κρεμμύδια κατά τη διάρκεια του χειμώνα καθώς είναι νόστιμα ζεστά και σερβιρισμένα με κρέατα ή λουκάνικα
Είναι πολύ απλά στην παρασκευή τους και γινονται ακόμα καλύτερα αν για λίγες μέρες αποθηκεύονται σε γυάλινο βάζο και διατηρούνται δροσερά, επομένως είναι χωρίς αμφιβολία ένα από αυτά τα πραγματικά απαραίτητα συνοδευτικά.
Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να πάρετε μια καλή γευση είναι να εξισορροπήσετε τις γλυκόξινες γεύσεις έτσι ώστε να ισορροπούν μεταξύ τους.
Ιδανικά…δεν πρέπει το ένα να υπερισχύει του άλλου……….. Επειδή τόσο το ξύδι όσο και η ζάχαρη μπορεί να διαφέρουν, ο καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι έχετε τη σωστή ισορροπία είναι να δοκιμάσετε καθώς προχωράτε……αν δοκιμάζοντας ανακαλύψετε μια γεύση να είναι κυρίαρχη διορθωστε το.
Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές συνταγές για αυτό το απλό πιάτο, αλλά η παρακάτω είναι χωρίς αμφιβολία η πιο εύκολη και εξίσου νόστιμη που έχω βρει…………….

Υλικά

Μέλι 4 κουταλιές της σούπας.
Ξύδι Βαλσαμικο 5 κουταλες της σουπας
Αλάτι 1 κσ (Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΓΕΥΣΗ)
Κρεμμυδια 450 γρ

Εκτέλεση

Εάν μπορείτε να προμηθευτείτε κρεμμύδια κατάλληλου μεγέθους χωρίς να κόβετε πολύ, τόσο το καλύτερο…..
Αν όχι, απλώς ακολουθώ αυτόν τον απλό τρόπο…

Κόψτε ένα “Χ” στη βάση, καθώς αυτό επιτρέπει στο ζεστό μέλι και το βαλσάμικο ξύδι να περασουν μεσα στο κρεμμύδι και να κάνει πιο γρήγορο το μαγείρεμα.


Ρίξτε το μέλι σε ένα τηγάνι και βάλτε το σε χαμηλή φωτιά μέχρι να καραμελώσει σε ένα χρυσοκάστανο χρώμα, ανακατέψτε τα κρεμμύδια στο ζεστό μέλι, επικαλύπτοντάς τα καθώς προχωράτε
Αφήστε τα κρεμμύδια να κανουν φουσκάλες στο μέλι για 5 έως 10 λεπτά……


Στη συνέχεια ρίχνουμε το βαλσαμικό ξύδι και το αλάτι και ανακατεύουμε το περιεχόμενο του τηγανιού μέχρι να πάρει μια γρήγορη βράση

Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά στο τηγάνι σε χαμηλή βράση. Τοποθετήστε το καπάκι του τηγανιού………αυτό επιτρέπει υδρατμοί για να κάνουν τα μαγικά τους και σταδιακά μαλακώνουν τα κρεμμύδια.


Γευτείτε όσο πηγαίνετε και προσαρμόστε το μέλι ή το μπαλσάμικο όπως σας ταιριάζει…θυμηθείτε ότι είναι ένας γλυκόξινος γάμος που ψάχνουμε…….
Μετά από 15 λεπτά ανακινήστε καλά το τηγάνι και, στη συνέχεια, ελέγξτε τα κρεμμύδια με ένα κοφτερό μαχαίρι……κάποιοι μπορεί να αρέσει ένα ελαφρώς τραγανό κρεμμύδι και να είναι ευχαριστημένοι
όπως είναι………….Αλλοι μπορεί να προτιμούν ένα πιο μαλακό κρεμμύδι, οπότε ξαναβαλτε το καπάκι και αφήστε για άλλα 5 με 10 λεπτά.

Δοκιμάστε στο τέλος και αν είναι ωραία αφήστε τα να κρυώσουν και τα βάζετε με τυχόν κολλώδη υπολείμματα από το τηγάνι ή χρησιμοποιήστε τα αμέσως όσο είναι ακόμα ζεστά.
Θα έχετε παρατηρήσει ότι δεν υπάρχει μεγάλος όγκος υγρων μετά το μαγείρεμα για να βάλουμε υγρό στο βάζο που θα τα αποθηκευσουμε, οπότε προτιμώ να φτιάχνω μικρές παρτίδες για να τα φάμε με γεύματα της επιλογής μας εκεινη την στιγμη👍
Είχαμε το δικό μας ζεστό ψωμί σε φέτες τυρί μοτσαρέλα, τυρί Gorgonzola Blue cheese και προσούτο ζαμπόν
Υπέροχο και απλό γεύμα
Εμπνευστείτε λοιπόν λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα και φτιάξτε μια παρτίδα για να μοιραστείτε ❤️

Απολαύστε τα γλυκόξινα κρεμμύδια σας τα Χριστούγεννα

Προηγούμενο άρθροΚΙΧΙΑ(Τυρόπιτες) Κοζάνης
Επόμενο άρθροΑγγλικό Κεικ κρέμα σοκολατας