Η ψαρόσουπα είναι ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά, ειδικά όταν θέλω κάτι ζεστό και θρεπτικό. Σήμερα, θα μοιραστώ μαζί σας μια εύκολη συνταγή για ψαρόσουπα με τσιπούρα, λαχανικά και αυγολέμονο.
Υλικά
1 τσιπούρα (περίπου 600 γρ.)
1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο
2 καρότα, κομμένα σε κομμάτια
3 πατάτες, κομμένες σε κομμάτια
Σέλινο, ψιλοκομμένο
Μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1 κύβος λαχανικών
Ρίγανη
Πιπέρι
1 φλιτζανάκι του καφέ κριθαράκι
Αλάτι
2 αυγά
Χυμός από 2 λεμόνια
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Την τσιπούρα την αλατίζω και τη βάζω σ’ ένα βαθύ τηγάνι με δυό ποτήρια νερό.
Το αφήνω να βράσει 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Το αφαιρώ κι αφού κρυώσει λίγο το καθαρίζω και το αφήνω στην άκρη.
Σουρώνω το ζωμό του σ’ ένα μπολ.
Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο ελαιόλαδο σοτάρω το κρεμμύδι χοντροκομμένο, καρότα και τις πατάτες όλα σε κομμάτια.
Ρίχνω άφθονο σέλινο και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.Σβήνω με λευκό κρασί κι αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω το ζωμό του ψαριού .
Αν χρειαστεί συμπληρώνω νερό να σκεπαστούν καλά.Έναν κύβο λαχανικών, πιπέρι, λίγο ρίγανη και σιγοβράζω.
Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά, προσθέτω το κριθαράκι και λίγο αλάτι εάν χρειάζεται.
Βράζω άλλα 15 λεπτά περίπου και αφού σβήσω το μάτι προσθέτω το ψάρι .
Αφήνω να περάσουν 10 λεπτά και φτιάχνω το αυγολέμονο με αυγά, χυμό από λεμόνια και ζωμό από τη σούπα….!!!
Η Συνταγή είναι της αγαπημένης φίλης Ελινα Σκλαβου