Ανακαλύψτε μια απλή και λαχταριστή συνταγή για ψητές μελιτζάνες που θυμίζουν μικρά πιτσάκια! Με μια αρωματική σάλτσα φρέσκιας ντομάτας και άφθονο λιωμένο τυρί, είναι το ιδανικό ορεκτικό ή ένα ελαφρύ γεύμα. Πάμε να τις φτιάξουμε!
Υλικά:
Μελιτζάνες
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα:
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Ελαιόλαδο
Φρέσκες ντομάτες τριμμένες (ή ψιλοκομμένες)
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα
Ρίγανη
Τριμμένο τυρί (ό,τι σας αρέσει)
Εκτέλεση:
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρές φέτες (όχι πολύ λεπτές).
Τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και αλάτι για περίπου μισή ώρα.
Τις ξεπλένουμε καλά και τις στραγγίζουμε πολύ καλά σε χαρτί κουζίνας.
Τις απλώνουμε σε λαδόκολλα σε ένα ταψί, ρίχνουμε αλάτι, λίγο πιπέρι και ελαιόλαδο.
Ψήνουμε τις μελιτζάνες σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τις φρέσκες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και ρίγανη. Βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να σωθούν τα υγρά και να μείνει με το λάδι.
Όταν οι μελιτζάνες είναι έτοιμες, απλώνουμε με ένα κουτάλι σάλτσα πάνω σε κάθε φέτα.
Πασπαλίζουμε με μπόλικο τριμμένο τυρί.
Ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο μέχρι να ροδίσει το τυρί.
Σερβίρουμε ζεστές.
H συνταγή είναι της κας Marina Hatzidaki