Αγκινάρες με πατάτες λεμονάτες

Οι αγκινάρες με πατάτες λεμονάτες είναι μια δροσερή και αρωματική συνταγή που συνδυάζει τη φρεσκάδα των αγκιναρών με την οξύτητα του λεμονιού. Οι αγκινάρες και οι πατάτες μαγειρεύονται μαζί μέχρι να γίνουν αφράτες και μαλακές, ενώ η λεμονάτη γεύση προσθέτει μια φρουτώδη νότα. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα. Μπορείτε να τη συνοδεύσετε με φρέσκο δυόσμο ή άλλα αρωματικά βότανα για να την ενισχύσετε ακόμη περισσότερο. Απολαύστε αυτήν τη φρέσκια και νόστιμη συνδυαστική γεύση!

Υλικά:

1 πακέτο αγγιναρες κατεψυγμένες ( 1 κιλό)
3 μέτριες πατάτες
2 καρότα 2 πιπεριές πράσινες
1 κρεμμύδι ξερό
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
Μισό ματσάκι άνηθο
1 κύβο λαχανικών
2 λεμόνια
2 αυγά ( για το αυγολέμονο)
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα, τσιγαρίστε τα ψιλοκομμένα ξερά κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια τα καρότα σε κοματάκια και τις πιπεριές.
Προσθέστε τις πατάτες, κομμένες σε λίγο μεγαλύτερα κομμάτια.
Μετά από 2 λεπτά, προσθέστε τις αγγινάρες.
Προσθέστε αρκετό ζεστό νερό για να καλύψει τα υλικά.
Προσθέστε ψιλοκομμένο άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
Προσθέστε τον κύβο λαχανικών.
Σιγοβράζετε για 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι αγγινάρεςι.
Αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά.
Χτυπήστε τα αυγά για να αφρατέψουν.
Προσθέστε το χυμό από 2 λεμόνια.
Με μια βαθιά κουτάλα, πάρτε λίγο από το χυμό απο την κατσαρολα και ρίξτε τον στα αυγά,
ανακατεύοντας συνεχως.
Προσθέστε άλλες 4-5 κουταλιές της σούπας.
Ρίχνουμε όλο το μείγμα στο τηγάνι και ανακατεύουμε απαλά.

Καλή τύχη και καλή απόλαυση.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Αγκινάρες αλα Πολίτα

αγκινάρες αλά πολίτα

Υλικά

7-8 αγκινάρες καθαρισμένες ή κατεψυγμένες
4 μικρές πατάτες
2 καρότα
350 γρ. αρακά κατεψυγμένο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ξερό κρεμμύδι
1 φλυτζάνα του τσαγιού λάδι
1 ματσάκι άνηθο
αλάτι πιπέρι
2-3 φλιτζάνια ζεστό νερό 1 -2κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
χυμό από 2 λεμόνια

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις ρίχνουμε σε μία κούπα με νερό στο οποίο έχουμε βάλει το χυμό του ενός λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
Καθαρίζουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά, κόβουμε τις πατάτες σε κύβους ,τα καρότα, τα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε τον άνιθο. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι μέχρι να μαραθούν, προσθέτουμε τα καρότα τα σοτάρουμε και αυτά 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε τις πατάτες.
Προσθέτουμε τον αρακά ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα όλα μαζί για 5 λεπτά και τελευταίες πάνω πάνω βάζουμε τις αγκινάρες.

 

Ρίχνουμε ζεστό νερό να να σκεπάσει το φαγητό και αλατοπιπερώνουμε.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει περίπου 20-30 λεπτά.
Αυγολέμονο: στο multi ρίχνουμε τα αυγά ολόκληρα και το κορν φλάουρ τα χτυπάμε και στη συνέχεια ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού. Έπειτα παίρνουμε ζουμί από την κατσαρόλα το προσθέτουμε στο multi και ξαναχτυπάμε. Κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το αυγολέμονο μας.Κουνάμε τη κατσαρόλα να πάει παντού αφήνουμε λίγο να σταθεί και σερβίρουμε!!! Καλή σας όρεξη!!!

Η Συνταγή είναι της φίλης Ραλλούς Ψαραδέλλη

 

Προηγούμενο άρθροΧοιρινή σπάλα στο φούρνο με πατάτες!!!
Επόμενο άρθροΧαλβάς Φαρσάλων