Ψωμί με κίτρινο αλεύρι

Υλικα

500 γραμμάρια αλεύρι κίτρινο από το φούρνο της γειτονιάς
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
200 ml νερό χλιαρό

Εκτέλεση

Σε μία λεκανίτσα ρίχνουμε το νερό χλιαρό, το λάδι, το αλάτι ,τη ζάχαρη και μόλις λιώσει η μαγιά ρίχνουμε το αλεύρι.Αρχίζουμε να ζυμώνουμε ,αν η ζύμη μας κολλάει στα χέρια προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη και συνεχίζουμε το ζύμωμα περίπου 10 λεπτά. Όσο περισσότερο παιδέψετε το ζυμάρι τόσο πιο αφράτο ψωμί θα φτιάξετε, για το ζύμωμα δεν χρησιμοποιούμε τις γροθιές μας αλλά τη βάση της παλάμης.

Μόλις η ζύμη ενωθεί καλά και γίνει ελαστική σκεπάζουμε με μία πετσέτα και την αφήνουμε για μία ώρα σε θερμοκρασία δωματίου για να φουσκώσει. Την χωρίζουμε στα 2 και σχηματίζουμε με τα χέρια δύο καρβελάκια βάζουμε σε ένα ταψί πάνω ένα αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε τα ψωμιά μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 με 45 λεπτά και το ψωμάκι μας είναι έτοιμο!!!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΚέικ σοκολάτας στο μπλέντερ
Επόμενο άρθροΤυρομπαλάκια με κίτρινο τυρί…κατάλληλο για κάθε περίσταση, ή και χωρίς περίσταση!