ΥΛΙΚΑ:

  • 200 γρ βούτυρο
  • 225 γρ ζάχαρη, ακατέργαστη
  • 1 κσ εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 μεγάλο αυγό
  • μια πρέζα αλάτι
  • 3 φλ αλεύρι, για όλες τις χρήσεις (50 γρ τα κρατάω για αργότερα)
  • 1,5 κγλ (1 φακελάκι) baking powder
  • 50 γρ κακάο

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Χτυπάω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα για 5′. Στην πορεία προσθέτω τη βανίλια, το αλάτι και το αυγό. Κατόπιν προσθέτω το αλεύρι με το baking powder. Κρατάω στην άκρη 50 γρ από το αλεύρι που θα χρειαστώ στην συνέχεια, αφού χωρίσω τη ζύμη στα δύο.
  2. Στην συνέχεια χωρίζω την ζύμη σε δύο ίσα μέρη. Στο ένα μέρος προσθέτω το κακάο και στο άλλο το αλεύρι που κράτησα και χτυπάω για λίγο ακόμα στον κάδο του μίξερ.
  3. Πλάθω τις δύο ζύμες σε ισομεγέθη κορδόνια ή λωρίδες και φτιάχνω πλεξούδες ή ό,τι άλλο σχήμα προτιμώ μπερδεύοντας τα δυο χρώματα της ζύμης μεταξύ τους.
  4. Ψήνω τα κουλουράκια στους 160°C για 30-35′.

Credit to Dailycious

Προηγούμενο άρθροΤυρόπιτα κανταΐφι
Επόμενο άρθρο12 κόλπα για το πλυντήριο ρούχων που πρέπει να ξέρετε πριν βάλετε το επόμενο