ΥΛΙΚΑ:
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Χτυπάω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα για 5′. Στην πορεία προσθέτω τη βανίλια, το αλάτι και το αυγό. Κατόπιν προσθέτω το αλεύρι με το baking powder. Κρατάω στην άκρη 50 γρ από το αλεύρι που θα χρειαστώ στην συνέχεια, αφού χωρίσω τη ζύμη στα δύο.
- Στην συνέχεια χωρίζω την ζύμη σε δύο ίσα μέρη. Στο ένα μέρος προσθέτω το κακάο και στο άλλο το αλεύρι που κράτησα και χτυπάω για λίγο ακόμα στον κάδο του μίξερ.
- Πλάθω τις δύο ζύμες σε ισομεγέθη κορδόνια ή λωρίδες και φτιάχνω πλεξούδες ή ό,τι άλλο σχήμα προτιμώ μπερδεύοντας τα δυο χρώματα της ζύμης μεταξύ τους.
- Ψήνω τα κουλουράκια στους 160°C για 30-35′.
Credit to Dailycious