Συστατικά

3 φύλλα ζύμης Βηρυτού.
Για το άλλοιμα των φύλλων
1 φλιτζάνι γάλα,
1 φλιτζάνι φυτικό λάδι,
1 ασπράδι αυγού,
1 κουταλιά της σούπας νερό,
1 κουταλιά της σούπας ξύδι.
Για την γέμιση.
Τυρί φέτα,
1/2 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο.
Για απο πάνω
Κρόκος αυγού,
3-4 κουταλιές της σούπας,
Σουσάμι.

Διαδικασία
Για το άλλοιμα των φύλλων: ανακατέψτε το γάλα, το φυτικό λάδι, το ασπράδι αυγού, το νερό και το ξίδι σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέστε 3 – 4 κουταλιές της σούπας στον κρόκο αυγού και αφήστε το για το βούρτσισμα.
Για την γέμιση, ρίξτε μαζί το τυρί και ψιλοκομμένο μαϊντανό σε ένα μπολ.
Τοποθετήστε το ένα φύλλο ζύμης σε μια επίπεδη επιφάνεια και βουρτσίστε ολόκληρη την επιφάνεια της ζύμης με τo άλλοιμα των φύλλων.

Τοποθετήστε το δεύτερο φύλλο και βουρτσίστε με το άλλοιμα και εφαρμόστε την ίδια διαδικασία για την τελευταία.
Πασπαλίστε το μείγμα τυριού πάνω από αυτά.
Αναδιπλώστε την πάνω και την κάτω πλευρά της ζύμης πάνω από την γέμιση μέχρι να συναντήσετε το κέντρο.
Κόψτε τη ζύμη στο μισό κατά μήκος της κεντρικής γραμμής και παίρνετε δύο διπλωμένες ζύμες.
Στη συνέχεια κόψτε κάθε διπλωμένη ζύμη σε τρίγωνα.
Τοποθετήστε τα τρίγωνα στο ταψί που έχετε στρώσει με ένα φύλλο ψησίματος.
Βουρτσίστε με το μείγμα του κρόκου αυγού από πάνω τους και στη συνέχεια πασπαλίζετε το σουσάμι.
Ψήστε τα στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρετε ζεστό με ένα φλιτζάνι καφέ.

Προηγούμενο άρθροΤο Ρεβανί με τα 2 σιρόπια…και ξηρούς καρπούς
Επόμενο άρθροΠρασοσέλινο στην χύτρα σε 40’…τέλειο χειμωνιάτικο φαγητό