Υλικά

1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
αλατοπίπερο,
αρκετό κίμινο,
σκόρδο

για την σάλτσα
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο για τον κιμά και την σάλτσα
750 γρ. τριμμένη ντομάτα
1 πρέζα ζάχαρη (προαιρετικά, μόνο αν η σάλτσα ξινίζει)
1 κ.σ. κύμινο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά,έβαλα το μπαγιάτικο ψωμί,μουσκεμένο με κρασί.
Πρόσθεσα,αλατοπίπερο,αρκετό κίμινο,σκόρδο και 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Αφησα μισή ώρα το μείγμα να ενωθούν οι γεύσεις,τα έπλασα ,τα απλωσα σε αντικολλητικό χαρτί και τα έψησα 20 με 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
Στην αυθεντική Σμυρνέϊκη συνταγή, δεν βάζουμε ούτε μαϊντανό,ούτε αυγό,ούτε κρεμμύδι.
Αφήνουμε να επικρατήσει το άρωμα τού κίμινου και του σκόρδου.

Σε μία κατσαρόλα βάλτε σε μεσαία ένταση λίγο ελαιόλαδο να κάψει και στη συνέχεια ρίξτε το κρεμμύδι να σιγοσοταριστεί
για πεντάλεπτο. Προσθέστε στη συνέχεια την τριμμένη ντομάτα, το κύμινο και αλατοπίπερο. Αφήνετε τη ντομάτα να βράσει για 1-2 λεπτά να φύγουν τα περισσότερα υγρά.

Στην μισοέτοιμη σάλτσα προσθέστε τα τηγανισμένα σουτζουκάκια, ανακατώστε να πάει παντού και σε δυο λεπτά αφαιρέστε απ’ το μάτι.
Η σάλτσα σας πρέπει να είναι πηχτή και αφησα να μείνει η σάλτσα με το λάδι της.