Αν σας αρέσει η συνταγή μας, Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!

Αν ψάχνετε για ένα φαγητό που είναι τόσο απλό στην παρασκευή όσο και πεντανόστιμο, τότε αυτό το αρνάκι με ρύζι στην γάστρα είναι η ιδανική επιλογή! Η γάστρα κάνει όλη τη δουλειά, κι εσύ απλά ξεκουράζεσαι απολαμβάνοντας τα αρώματα που πλημμυρίζουν την κουζίνα.

Aρνάκι με ρύζι στην γάστρα

Aρνάκι με ρύζι στην γάστρα

Φτιάξτε ζουμερό αρνάκι με ρύζι στη γάστρα, μια παραδοσιακή συνταγή για τον φούρνο που θα σας εκπλήξει με την ευκολία και τη γεύση της!

Prep Time 10 minutes
Cook Time 1 hour 30 minutes
Total Time 1 hour 40 minutes

Ingredients

Για να φτιάξουμε αυτό το ζουμερό αρνάκι με ρύζι στη γάστρα θα χρειαστούμε:

  • Αρνάκι σε φέτες (περίπου 1,5 κιλό)
  • Νερό (μέχρι τη μέση της γάστρας)
  • Μπόλικο σκόρδο (μη το λυπηθείτε!)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρύζι Καρολίνα
  • Ζωμός από κεφαλάκι αρνιού (αν έχω βράσει από πριν και έχω φυλάξει στην κατάψυξη)
  • Ξερός δυόσμος

Για το Σερβίρισμα:

  • Γιαουρτάκι με ξηρό δυόσμο
  • Φρέσκο κρεμμυδάκι
  • Λεμόνι

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το απίθανο αρνάκι με ρύζι στη γάστρα:

  1. Βάζω το αρνάκι σε φέτες στη γάστρα μου.
  2. Προσθέτω μπόλικο σκόρδο ψιλοκομμένο ή ολόκληρες σκελίδες, αλάτι, πιπέρι και νερό μέχρι τη μέση της γάστρας.
  3. Σκεπάζω τη γάστρα και τη βάζω να ψηθεί στους 180°C στον αέρα για περίπου 1 ώρα, ή μέχρι το αρνάκι να μαλακώσει πολύ και να μείνει με λίγο ζουμάκι στον πάτο.
  4. Αφού το αρνάκι έχει μαλακώσει, προσθέτω το ρύζι Καρολίνα. Η αναλογία είναι 1 μέρος ρύζι, 2 μέρη ζωμός. Αν δεν έχω ζωμό από κεφαλάκι αρνιού, μπορώ να χρησιμοποιήσω ζωμό λαχανικών ή απλό νερό, αλλά ο αρνίσιος ζωμός δίνει απίστευτη γεύση!
  5. Ανακατεύω μία φορά μόνο όταν βάλω το ρύζι με τον ζωμό. Μετά δεν το ξαναπιάνω καθόλου!
  6. Το αφήνω να ψηθεί μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά του και το ρύζι να σταθεί σπυρωτό, σαν πιλάφι.
  7. Μόλις βγει το αρνάκι με ρύζι από τον φούρνο, το σερβίρω αμέσως.
  8. Πάνω στο αρνάκι στύβω λίγο λεμονάκι, προσθέτω ένα κουταλάκι γιαουρτάκι πασπαλισμένο με ξερό δυόσμο και λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο.

Η Συνταγή είναι της κας Maria Intze

Notes

Tips για το Τέλειο Αρνάκι με Ρύζι στη Γάστρα

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το αρνάκι με ρύζι στη γάστρα σας ακόμα πιο νόστιμο! Η γάστρα είναι το κλειδί για το ζουμερό αποτέλεσμα, καθώς τα υγρά παραμένουν μέσα και το κρέας ψήνεται στον δικό του ατμό. Μην αμελήσετε το σκόρδο, δίνει απίστευτο άρωμα! Το μυστικό για το σπυρωτό ρύζι είναι να μην το ανακατέψετε καθόλου αφού το προσθέσετε με το ζωμό. Έτσι, το άμυλο δεν θα απελευθερωθεί και το ρύζι θα παραμείνει ξεχωριστό. Αν δεν έχεις αρνίσιο ζωμό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις έναν κύβο ζωμού διαλυμένο σε ζεστό νερό.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή