Μελιτζάνα Γεμιστή Ψητή

1 μεγάλη μελιτζάνα

Γέμιση

λάδι,
300 γρ κιμά,
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελ σκόρδο ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι
λίγη ντομάτα κομμένη σε κύβους.

Ψιλοκομένο μαιντανό

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε δύο κομμάτια και τις χαράζουμε σταυρωτά (τη σάρκα) και την ξυνουμε λίγο.
Αλατοπιπερώνουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε σε τρυπητό για μισή ώρα περίπου.
Τα πλένουμε με άφθονο νερό και τα στραγγίζουμε σε λίγο χαρτί κουζίνας.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C. Αλατοπιπερώνουμε τις μελιτζάνες και τις περιχύνουμε με ελαιόλαδο. Τοποθετούμε τις μελιτζάνες (με την πέτσα προς τα πάνω) σε ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνετε τις μελιτζάνες για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

για την Γέμιση
Στο τηγάνι, προσθέστε λίγο λάδι, την σάρκα της μελιτζανας τον κιμά, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο ψιλοκομμένο με αλάτι και πιπέρι με λίγη ντομάτα
κομμένη σε κύβους. Μαγειρέψτε το, μέχρι να ψηθεί πλήρως το κρέας.
Γεμίζουμε τη μελιτζάνα με γέμιση και την ξαναβάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά για να ξαναζεσταθεί.


Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαιντανό

Προηγούμενο άρθροΣαλάτα με κολοκυθάκια και λαχανικά
Επόμενο άρθροΝτομάτες μ αυγά και μυρωδικά….το φαγητό των γιαγιάδων μας