Αυτή η σπανακοτυρόπιτα ξεπέρασε κάθε προσδοκία μου! Η κρούστα ήταν απίστευτα τραγανή, χρυσαφένια και έλιωνε στο στόμα. Το σπανάκι ήταν σωστά μαγειρεμένο, ζουμερό και γευστικό, ενώ η φέτα τυρί πρόσθετε την αλμυρή πινελιά που απογείωσε το πιάτο.
Υλικά
800 γρ- 1 kg σπανάκι πλυμένο και στραγγισμένο (κομμένο σε χοντρά κομμάτια)
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
3 αυγά,
200 γρ γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού διττανθρακική σόδα
100 ml φρέσκο γάλα.
300 γρ τυρί φέτα
Φύλλα κρούστας (μισή συσκευασία)
σουσάμι
3-4 κγ βούτυρο
Εκτέλεση
Κόβω το σπανάκι και το τηγάνισα σε λίγο λάδι, το καρύκευσα με αλάτι , πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
Το βάζω σε σουρωτήρι να στραγγίσει.
Σε ένα μπολ ανακάτεψα 3 αυγά, γιαούρτι με σόδα και 100 ml φρέσκο γάλα.
Έτριψα το τυρί και το ανακάτεψα με το σπανάκι, χρησιμοποίησα έτοιμες κρούστες άλειψα κάθε κρούστα με μείγμα λαδιού και αυγών.
Από πάνω βάζω δύο φύλλα κρουστας και από πάνω μοιράζω το τυρί και το σπανάκι, το τυλίγω και το βάζω σε λαδωμένο ταψί.
Έριξα από πάνω το υπόλοιπο μείγμα των αυγών, πασπαλίσαμε με σουσάμι, έβαλα λίγο βούτυρο, άφησα για 10 λεπτά να απορροφήσουν τα φύλλα.
Μετά έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να είναι έτοιμο
Σας εύχομαι μια υπέροχη ημέρα